İşte derbinin şifreleri

Güncelleme Tarihi:

İşte derbinin şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 19:27

Türkiye Kupası bugüne kadar 53 kez oynandı. Galatasaray 16 kupayla ilk sırayı aldı. Sarı kırmızılı takımı 9 zaferle Beşiktaş izledi. Trabzonspor'un 8, Fenerbahçe'nin 6 Türkiye Kupası bulunuyor. Anadolu takımları da 2'şer kez Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe, Altay ve Kocaelispor'la, 1'er kez de Bursaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor ve Kayserispor'la kupanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Ziraat Türkiye Kupası finalinde bu akşam Antalya'da yapacakları maçla tarihte 383. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 107 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 382 maçtan 144'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 122 kez galip geldi. İki takım 116 maçta ise eşitliği bozamadı. 

Fenerbahçe'nin attığı 529 gole, Galatasaray 481 golle karşılık verdi

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Antalya Stadyumu'nda saat 21.15'te başlayacak Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında hakem Mete Kalkavan düdük çalacak. Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak. Karşılaşma, Ziraat Türkiye Kupası'nın yayıncı kuruluşu  ATV'den naklen ekrana gelecek.

GALATASARAY, FENERBAHÇE'YE HİÇ KAYBETMEDİ 
Galatasaray ile Fenerbahçe bugüne kadar kupa finalinde dört kez karşı karşıya geldi ve hepsinden de Galatasaray üstün ayrıldı.  Sarı kırmızılıların 12 golüne, Fenerbahçe, 4 golle karşılık verebildi. Galatasaray, 21 kez final oynayıp 16 kez kazandığı Türkiye Kupası'nda bu sezon oynadıkları 11 maçtan 8 galibiyet, 3 beraberlikle ayrılarak finale geldi. Galatasaray, kupada attığı 24 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü. 
Fenerbahçe ise bugüne kadar çıktığı 14 finalde 6 kupa kaldırdı. Sarı lacivertli ekip, kupada oynadığı 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 27 gol atıp 8 gol yedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY FENERBAHÇE MÜCADELESİ İÇİN BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bu akşam oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçı için Antalya Arena'da polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Karşılaşmada bin 500 polis ve 700 özel güvenlik personeli olmak üzere toplam 2 bin 200 güvenlik görevlisinin emniyeti sağlayacağı bildirildi.  Antalya Arena Stadyumu’nda bu akşam saat 21.15’te, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak final karşılaşması öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı.
33 bin seyirci kapasiteli Antalya Arena Stadyumu çevresinde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, stat çevresindeki ana ve ara yollar güvenlik bariyerleriyle kapatıldı. Polis stat çevresindeki yolları araç girişine kapattı ve park halindeki araçlar kaldırıldı. Stat içinde Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları kendilerine ayrılan bölümlere pankartlarını astı. Kupa seremonisinin yapılacağı platform da hazırlanırken, polis ise stat içindeki güvenlik önlemlerine devam etti.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE TARAFTARI İÇİN GÜZERGAHLAR

Fenerbahçe taraftarı, Antalya Arena Stadyumu'na güney tarafı (Sakıp Sabancı Bulvarı- Atatürk Kültür Merkezi-Cam Piramit) oluşturulacak dış bariyerlerde bulunan arama noktalarında gerekli arama ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra stadyuma alınacak. Galatasaray taraftarı ise stadyumun kuzey kısmı (Meltem Mahallesi) tarafından aynı önlemler alındıktan sonra stadyuma alınacak.Saat 21.15’te başlayacak karşılaşma için taraftarlar saat 18.00’den itibaren stada alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

İşte derbinin şifreleri

BAKMADAN GEÇME!