Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı ne zaman oynanacak?

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı ne zaman oynanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 14:31

Galatasaray Fenerbahçe maçı dün güvenlik nedeniyle ertelenmişti. Galatasaray Fenerbahçe derbi maçının ertelenmesi sonrasında binlerce taraftarın aklında tek bir soru bulunuyor. O da derbinin hangi tarihte oynanacağı. Süper Lig karşılaşmaları, milli maçlar ve kupa maçlarının ard arda sıralanmasıyla derbinin ileri bir tarihe alınıp alınmaması söz konusu. Peki, Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

Galatasaray Fenerbahçe maçı Geçtiğimiz gün ilk olarak seyircisiz oynanması kararlaştırılmıştı.İki kulübün de yöneticilerinin TFF’ye başvurmasıyla beraber Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı ertelenmişti. Güvenlik sebebiyle ertelenen maçın ne zaman oynanacağı ise merak ediliyor. Ligde Beşiktaş ile şampiyonluk yarışını sürdüren Fenerbahçe eksik maçı olmasına rağmen ikinci sırada bulunuyor.

Galatasaray-Fenerbahçe maçının güvenlik sebebiyle iptal edilmesinin ardından akıllardaki en büyük soru işareti derbinin hangi tarihte oynanacağı... Türkiye Futbol Federasyonu, yaptığı ilk açıklamada karşılaşmanın gününün ileri bir tarihte duyurulacağını belirtti. Çünkü her iki takım da yoğun bir fikstüre sahip ve programda net bir boşluk yok. İlk etapta federasyonun kafasındaki tarihin ise 6 Nisan Çarşamba günü olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Ligin bitmesine 8 hafta kaldı ve federasyon, bu maçın sonucunun şampiyonluk yarışına direkt olarak etki edeceğinden derbiyi kısa zaman içinde oynatmayı planlıyor. 20 Nisan’da Türkiye Kupası’nda her iki takım yarı final karşılaşmalarına çıkacağı için o hafta pas geçiliyor.

24 ve 29 Mart’ta gerçekleşecek olan karşılaşmaların yanı sıra hafta sonu oynanacak olan lig maçları ve 20 Nisan tarihinde ise Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçları oynanacak. Dün alınan erteleme kararının ardından TFF’nin derbiyi ileri bir tarihe atmak istemediği öğrenilirken, en uygun gün olarak 6 Nisan bulunuyor. Konuyla alakalı resmi açıklamanın ise ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin erteleme kararı ile alakalı TFF’nin resmi web sitesinde yaptığı açıklama şu şekildeydi;

“Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 20 Mart 2016 Pazar günü oynanması planlanan Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 26. hafta müsabakası, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Konuyla alakalı İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama ise şu şekildeydi;

Haberin Devamı

“20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir.”

GALATASARAY’DAN KARAR SONRASI AÇIKLAMA

Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin ertelenmesinin ardından Galatasaray kulübü tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi;

“Valilik, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında varılan mutabakat sonucunda, güvenlikle ilgili alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20:00’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Maçın oynanacağı tarih daha sonra açıklanacaktır.”

Haberin Devamı

İKİ TAKIM DA ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NDA

Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin şampiyonluk yarışına büyük bir etkisi olacağının bilincinde olan TFF, derbinin kısa bir süre içinde oynanması taraftarı. Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmalarında Galatasaray ve Fenerbahçe de oynayacağı için, maçların olacağı hafta pas geçilecek. Süper Lig’de her iki takımın da ilerleyen haftalardaki karşılaşmaları şu şekildedir;

Spor Toto Süper Lig 27.Hafta

2 Nisan 2016 Cumartesi

Eskişehirspor – Galatasaray

3 Nisan 2016 Pazar

Fenerbahçe – Osmanlıspor

Spor Toto Süper Lig 28.Hafta

9 Nisan 2016 Cumartesi

Galatasaray – Çaykur Rizespor

10 Nisan 2016 Pazar

Torku Konyaspor – Fenerbahçe

BAKMADAN GEÇME!