Galatasaray evinde farka koştu

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray evinde farka koştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2013 18:10

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 13.haftasında G.Saray, sahasında ağırladığı Tarsus Belediyesi’ni 79-57’lik skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Galatasaray ligdeki galibiyet sayısını 11’e çıkartırken, Tarsus Belediyesi ise 13.maçındaki 4.yenilgisini almış oldu.

Ev sahibi ekipte Sancho Lyttle 22 sayı- 12 ribaund- 2 asistle double double yaparken, Ann Wauters 16 sayı- 9 ribaund- 3 asist ve Lidsay Whalen da 16 sayı- 2 ribaund- 8 asistle maçı tamamladı.

Tarsus Belediyesi’nde ise Melisa Can 11 sayı- 13 ribaund, Delisha Milton-Jones 12 sayı- 4 ribaund ve Shay Doron da 10 sayı- 1 ribaund- 5 asistle mücadeleyi noktaladı.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Murat Ciner, Ogün Cılız, Ahmet Kemal Digilli
Galatasaray: Işıl Alben 2, Whalen 16, Şebnem Kimyacıoğlu, Wauters 16, Lyttle 22, Bahar Çağlar 8, Torrens 7, Özge Yavaş 6, Yasemen Saylar, Şaziye İvegin, Ayşe Cora 2, Gülşah Gümüşay
Tarsus Belediyesi: Robinson 4, Doron 10, Deniz Çolakoğlu 8, Melisa Can 11, Milton 12, Dila Aşkın 3, Jansone 9, Tuğba Talaşlıoğlu
1. Periyot: 20-14
Devre: 39-29
3. Periyot: 59-45

Maçın ayrıntıları

Oyuna hızlı başlayan Galatasaray, Ann Wauters, Lindsay Whalen ve Sancho Lyttle üçlüsüyle 3.dakikada skoru 8-0’a getirdi. Deniz ve Doron ikilisiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Tarsus Belediyesi karşısında ev sahibi ekip ilk periyotu 20-14 önde tamamladı. İkinci periyotta topu pota altına indirerek hücum etmeye çalışan rakibi karşısında Sarı Kırmızılılar, Lyttle ile Torens ikilisiyle etkili oldu ve devre sonunda da soyunma odasına 10 sayı farkla 39-29 üstün gitti. Mücadelenin ikinci yarısında da oyunun kontrolünü elinde bulunduran Galatasaray, üçüncü periyotunu 59-45 üstün geçtiği maçtan galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray Antrenörü Memnun: “Oyuncularımı kutluyorum”
         
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Antrenörü  Ekrem Memnun, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 13. haftasında 79-57  kazandıkları Tarsus Belediyesi maçında, oyuncularının iyi bir performans  gösterdiğini söyledi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Ekrem Memnun, Tarsus Belediyesi  maçına çok önem verdiklerini ifade ederek, “Tarsus Belediyesi, puan  sıralamasında hemen arkamızdaydı. Rakibimiz iyi bir Avrupa Ligi takımı. Çok  tecrübeli oyuncuları vardı. Maça iyi hazırlandık. Planladığımız her şeyi  uyguladık. Bizim için taktikten önce oyuncuların maça bakışları çok önemliydi.  Duygusal iniş ve çıkışlar yaşıyoruz. Psikolojik olarak zor bir dönemde  oyuncularım çok iyi bir reaksiyon verdiler. Oyundan ziyade oyuncularımın  göstermiş olduğu inanç bizleri mutlu etti. Hepsini kutluyorum” diye konuştu.

Sarı-kırmızılıların deneyimli oyuncusu Lindsay Whalen da geçtiğimiz  çarşamba günü Kadınlar Avrupa Ligi'nde aldıkları CCC Polkowice yenilgisinin  ardından Tarsus Belediyesi karşılaşmasının daha da önemli hale geldiğini ve iyi  konsantrasyonla maçı kazandıklarını belirtti.
         
Tarsus Belediyesi cephesi
         
Tarsus Belediyesi Antrenörü Erdal Yeğin ise Galatasaray'ı aldığı  galibiyetten dolayı tebrik ederek, “Baktığımızda Galatasaray takımı şampiyonluk  hedefiyle kurulmuş bir ekip. Biz de ligi olduğumuz en iyi yerde bitirmeyi  hedefleyen bir takımız. Maçın kırılma anlarında kötü oynadığımızı düşünüyorum.  Türkiye Kupası'nda olmadığımız için verilen arayı iyi değerlendiremedik. Bundan  sonra deplasmanda Avrupa Ligi maçımız var. Ona konsantre olacağız” şeklinde  konuştu.

Akdeniz temsilcisinde forma giyen Deniz Çolakoğlu da maça iyi  başladıklarını belirterek, “Mücadelenin son periyotunda yaptığımız hatalar ve  rakibimizin hızlı hücumlarıyla sayılar yedik. Kaybettiğimiz için üzgünüz.  Rakibimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Galatasaray evinde farka koştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!