Galatasaray altyapı koordinatörü Bayraktar: "Kalfa olarak başlamıştım, usta olarak döndüm"

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray altyapı koordinatörü Bayraktar: Kalfa olarak başlamıştım, usta olarak döndüm
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 09:21

Galatasaray altyapı koordinatörü Bayraktar: "Kalfa olarak başlamıştım, usta olarak döndüm"

Haberin Devamı

"Türk futbolunda yer edinecek oyuncular üretmek istiyoruz"

"Oyuncuları yetiştiren antrenörleri de eğitmemiz gerekiyor"

"A Takım ile kampta yer alabilecek altyapı oyuncularını belirledik"

"Oyuncuları A Takımda oynatabilmek için farklı projeler üretmeye çalışıyoruz"

"Potansiyelli oyuncularımız var, gelecek süreçte bunları değerlendireceğiz"

"Galatasaray için Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı diyebiliriz"

Galatasaray altyapı koordinatörü Emrah Bayraktar, "Galatasaray'a kalfa olarak başlamıştım, usta olarak döndüm" dedi.
Mesleğe Galatasaray altyapısı ile 2003 yılında başlayan Emrah Bayraktar, altyapı koordinatörü olarak göreve başladı. Bayraktar, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, Galatasaray'a tekrar gelmenin heyecan verici olduğunu söyledi.
Emrah Bayraktar, "2003 yılında A Takımda Fatih Terim görevdeydi. Yıllar içerisinde paf takımlarında yardımcı antrenörlük yaptım. Daha sonra da Eric Gerets döneminde rakip takım analiz ekibindeydim. Daha sonra profesyonel takımlarda yardımcı antrenörlük, UEFA antrenör eğitmenliği, Türkiye Futbol Federasyonu'nda iki dönem oyuncu gelişiminden sorumlu direktörlük yaptım. En son Beşiktaş altyapısında çalıştım. Galatasaray'a kalfa olarak başlamıştım, usta olarak döndüm. Buraya tekrar gelmek heyecan verici" dedi.

"TÜRK FUTBOLUNDA YER EDİNECEK OYUNCULAR ÜRETMEK İSTİYORUZ"
Galatasaray'da hedeflerini açıklayan Emrah Bayraktar, "En temel hedef profesyonel takımımıza oyuncu kazandırabilmek. İkinci hedefimizde Türk futbolunda yer edinecek oyuncular üretmek istiyoruz. Geçen yıllarda A Takımda forma giymiş birçok isim var. Tekrar bunu canlandırmak istiyoruz" diye konuştu. 

"OYUNCULARI YETİŞTİREN ANTRENÖRLERİ DE EĞİTMEMİZ GEREKİYOR"
Oyuncuların yanında antrenörleri de eğiteceklerini vurgulayan Emrah Bayraktar, "Bizim öncelikle hedefimiz oyuncuları eğitmek ama oyuncuları yetiştiren antrenörleri de eğitmemiz gerekiyor. Onları da bir noktaya getirmek gerekiyor. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle sezon başladığında oyuncular okuldayken, bizde kendimizi geliştirmek için çalışmalar yapacağız. Sürekli öğrenen antrenörler üretmemiz gerekiyor. Belki de burada antrenörlerde yetişecektir" ifadelerini kullandı. 

"A TAKIM İLE KAMPTA YER ALABİLECEK ALTYAPI OYUNCULARINI BELİRLEDİK"
Kampa götürülecek altyapıdan oyuncuların sorulması üzerine Bayraktar, "Antrenörlerle aramızda toplantı yaptık. A Takım ile kampta yer alabilecek oyuncular hakkında. Bu oyuncuları belirledik. Cenk Ergün ile tekrar oturup, hocamızla da istişare edeceğiz. Onlarında düşündüğü farklı oyuncular olabilir" şeklinde konuştu. 

"OYUNCULARI A TAKIMDA OYNATABİLMEK İÇİN FARKLI PROJELER ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Altyapı denilince tesislerinden yetersizliği, eğitim ve antrenör eğitimsizliğinin konuşulduğunu söyleyen Emrah Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: "Bu çok genel bir kavram. İyi bir akademinin iyi bir antrenörleri olmalı. İyi tesislere ve iyi organizasyona sahip olması gerekir. Bu anlamda aslında bence hayati nokta Türkiye'de başaramadığımız oyuncuların profesyonele geçiş noktasındaki yaptığımız yada yapamadığımız işler. Oyuncuları A Takımda oynatabilmek için farklı projeler üretmeye çalışıyoruz. Gelişmesi için kiralık veriyoruz. Kiralarken hangi lige, kulübe, hangi antrenöre verildiği çok önemli. Siz oyuncunun takibini yapıyor musunuz? Enes Ünal örneği mesela. Manchester City, 3 Milyon Euro'ya aldı. İki sezon sonra 14 milyon bedelle sattı. Oyuncuya uygun bir lige kiraladı. Talibi görünce de sattı. Kulüpte forma giymede sattı. Biz biraz da bunu düşünüyoruz. Türkiye'de A Takım ile altyapıda makas çok açık. Hedefi büyük olan kulüplerde alt yapıdan A Takımda direk oynayabilecek oyuncunun frekansı yüksek değil. Her yıl böyle oyuncu hazırlayacağız. Bazı oyuncular direkt A Takım oynayacaktır. Bu nokta  A Takımı antrenörlerin oyuncunun eksikleri ile ilgilenmesi lazım. Diğer oyuncular ile ilgili plan ise oraya çıkması için çalışmalar yapıp, takibini yapacağız."

"POTANSİYELLİ OYUNCULARIMIZ VAR, GELECEK SÜREÇTE BUNLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ"
A Takımla antrenmana çıkacak birçok oyuncu verebileceklerini ifade eden Bayraktar, "Belli kalitede olan oyuncularımız var. Orada oynayabilecek. En az 4, 5 tane oynayacak oyuncu var. Bu kalite olan oyuncular var. Potansiyelli oyuncularımız var, gelecek süreçte bunları değerlendireceğiz" dedi.  

"GALATASARAY İÇİN TÜRKİYE'NİN AVRUPA'YA AÇILAN KAPISI DİYEBİLİRİZ"
Galatasaray altyapısının neden seçilmesi gerektiğinin sorulmasına Emrah Bayraktar, "Galatasaray Türkiye'de köklü kuılüplerden biri.  Galatasaray için Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı diyebiliriz. Bu anlamda marka değeri en yüksek olan takım. Avrupa'da oynayan birçok oyuncu var. Burada eğitim almış, yetişmiş bir çok önemli kaliteli oyuncu var" diye cevapladırdı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Emrah Bayraktar'ın açıklamaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Serhan TÜRK / İstanbul,(DHA)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!