Galatasaray 3-2 Real Madrid

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 3-2 Real Madrid
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 06:18

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 3-0'ın rövanşında Türk Telekom Arena'da Real Madrid'i ikinci yarıda bulduğu goller 3-2 mağlup etti. Bu skorla Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Galatasaray, Real Madrid karşısındaki mücadelesiyle alkış topladı. Öte yandan Galatasaray, bu sezon Real Madrid'e Şampiyonlar Ligi'nde 3 gol atabilen tek takım olmayı başardı.

Haberin Devamı

Real Madrid'in golleri 7. ve 90+2. dakikada Ronaldo'dan gelirken, Galatasaray'ın gollerini 57. dakikada Eboue, 71. dakikada Sneijder ve 72. dakikada Drogba kaydetti. Son düdüğün çalmasından sonra Ronaldo, Galatasaray tribünlerini alkışlarken sarı kırmızı taraftarlar da yıldız futbolcuya tezahüratlar ve alkışlarla karşılık verdi.

MUHTEŞEM MAÇTAN KARELER Adem Kabayel ve Emre Oktay'ın objektifinden...

Stat:
Türk Telekom Arena
Hakemler: Stephane Laurent Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)
Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 80 Elmander), Gökhan Zan, Semih Kaya, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 46 Amrabat), Selçuk İnan, Melo, Sneijder, Umut Bulut (Dk. 63 Sabri Sarıoğlu), Drogba
Real Madrid: Diego Lopez, Essien (Dk. 30 Arbeloa), Pepe, Varane, Coentrao, Khedira, Modric, Di Maria, Mesut Özil (Dk. 81 Albiol), Cristiano Ronaldo, Higuain (Dk. 73 Benzema)
Goller: Dk. 8 ve 90 2 Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Dk. 57 Eboue, Dk. 70 Sneijder, Dk. 72 Drogba (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 89 Arbeloa (Real Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 20 Sneijder, Dk. 45 Eboue, Dk. 90 3 Amrabat (Galatasaray)

MAÇIN AYRINTILARI

MESUT ÖZİL: GALATASARAY ÇOK İYİ OYNADI



"MOEN ALLAH'INDAN BUL" - Mustafa Çulcu maçı yorumladı

Real Madrid ve Dortmund yarı finalde


Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmalarının ikisi oynandı. Galatasaray, İspanya'nın Real Madrid takımı 3-0'ın rövanşında İstanbul'da 3-2 yenmesine karşın Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. İspanya'da sarı-kırmızılı ekibi yenen Real Madrid, bu sonuca rağmen ligde yarı finale yükseldi.

Günün diğer Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında ise Borussia Dortmund, İspanya'da 0-0 sona eren maçın rövanşında sahasında Malaga'yı konuk etti. Dortmund, ilk yarısı 1-1 biten maçı, 2-1 geriye düştükten sonra son dakikalarda attığı gollerle 3-2 kazanmasını bildi ve 2. yarı finalist oldu. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın Barcelona-PSG ve Juventus-Bayern Münih çeyrek final karşılaşmaları yapılacak. Maçlar, TSİ 21.45'te başlayacak.



Galibiyet golleri ikinci yarıda geldi

Galatasaray'ı Real Madrid karşısında galibiyete taşıyan goller ikinci yarıda geldi. Maçın ilk yarısını Cristiano Ronaldo'nun golüyle 1-0 yenik tamamlayan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda 57. dakikada Eboue, 70. dakikada Sneijder ve 72. dakikada Dorgba'nın golleriyle bir anda skoru 3-1'e getirdi. Tur için ümitlenen "Cim Bom", tüm baskısına rağmen yeniden gol üretemedi ve Cristiano Ronaldo'nun 90 2. dakikadaki golüyle müsabaka 3-2 sona erdi.

Türk Telekom Arena'da 2. Avrupa galibiyeti

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselerek önemli bir başarı elde eden Galatasaray, Real Madrid'i 3-2 yendi ve kendi seyircisi önünde ikinci kez kazanmış oldu. Türk Telekom Arena'da Avrupa'da 5 maç oynayan sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakalarda 2 kez galip geldi, 2 kez mağlup oldu ve 1 kez de eşitliği bozamadı.


İlk goller Ronaldo'dan

Galatasaray, çeyrek finaldeki Real Madrid eşleşmesinde her iki maçta da ilk golleri Cristiano Ronaldo'nun ayağından ağlarında gördü. Santiago Bernabeu Stadı'nda 9. dakikada Real Madrid'i 1-0 öne geçiren Portekizli golcü, Türk Telekom Arena'da ise 8. dakikada yine maçın ilk golüne imza attı. Ronaldo, 90 2. dakikada bir kez daha ağları havalandırarak iki maçta Galatasaray'a 3 gol kaydetmiş oldu. Cristiano Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallığı yarışında 11 golle zirvede yer aldı.

İspanyol takımlarına karşı 12 maç sonra kazandı

İspanyol takımlarıyla oynadığı son 12 müsabakada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, Real Madrid karşısında şeytanın bacağını kırdı. İspanyol rakiplerine karşı son galibiyetini 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul'da 3-2'lik skorla yine Real Madrid'e karşı elde eden sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından yaptığı 12 maçta 8 yenilgi ve 4 beraberlik yaşamıştı.

Galatasaray, 3 ve üzeri fark yediği 7'nci eşleşmede, 6'ncı kez elendi

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde elemeli turlarda ilk maçını 3 ve üzeri farklı kaybettiği 7'nci eşleşmede, 6'ncı kez elenmekten kurtulamadı. Daha önce elemeli turlarda ilk maçını 3 ve üzeri farkla kaybettiği 6 eşleşmenin yalnızca 1'inde tur atlayabilen "Cim Bom", 1988-89 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda eşleştiği Neuchatel Xamax'la deplasmanda yaptığı ilk karşılaşmayı 3-0 yitirmesinin ardından, İstanbul'daki maçı 5-0 kazanarak tarihi bir zafere imza atmıştı.

Essien ve Eboue maçı tamamlayamadı

Real Madrid'in Ganalı oyuncusu Michael Essien, Galatasaray'da ise Emmanuel Eboue sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldılar. Maçın 30. dakikasında sakatlanarak karşılaşmaya devam edemeyen Essien, yerini Arbeloa'ya bıraktı. 80. dakikada ise yine sakatlığı nedeniyle Eboue maçtan çıktı ve yerine Elmander girdi.

Arbeloa 1 dakika içinde oyundan atıldı

Maçın 30. dakikasında sakatlanan Essien'in yerine oyuna giren Arbeloa, ikinci yarıda peş peşe gördüğü sarı kartlarla oyundan atıldı. Mücadelenin 89. dakikasında Fransız hakem Stephane Lannoy'dan sarı gören Arbeloa, 1 dakika sonra ikinci sarı kartını alarak kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Galibiyet taraftarları mutlu etti

Galatasaraylı taraftarlar, yarı final bileti Real Madrid'e kaptırılmasına karşın elde edilen galibiyet nedeniyle stattan mutlu ayrıldı. Maçın sonlarında tribüne, "Şampiyonluk şarkısı böyle yarım kalmayacak. O kupa bir gün ellerinizde kalkacak” pankartı açan taraftarlar, takımlarını karşılaşmanın sonunda alkışlarla soyunma odasına uğurladı.

Medyadan büyük ilgi

Real Madrid'le yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçına basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Türk Telekom Arena'da Galatasaray-Real Madrid karşılaşmasını, Türkiye'den 308, yurt dışından ise 73 medya mensubu takip etti.  Yurt dışından İspanya'nın yanı sıra, İtalya, Almanya, Çin, Rusya, Gürcistan, Fransa, Japonya, Azerbaycan, Bulgaristan, İngiltere ve KKTC'den de basın mensuplarının karşılaşmayı izlediği bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tribünde

Karşılaşmayı Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, UEFA Başkan Vekili Şenes Erzik ve A Milli TakımTeknik Direktörü Abdullah Avcı da izledi. Eşi ve kızıyla stada gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk karşıladı. Öztürk, Kılıçdaroğlu'na sarı-kırmızı gül verdi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın galip gelmesi dileğinde bulunarak, "En büyük arzumuz Galatasaray'ın galip gelmesi. Galatasaray'a güveniyoruz" diye konuştu. Sarı-kırmızılı takımın tur şansının sorulması üzerine ise CHP Genel Başkanı, “Neden olmasın. Tur atlamamamız için bir neden mi var?" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!