Galatasaray, 2000'li yıllara dev stadı ile girecek

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray, 2000li yıllara dev stadı ile girecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

2000'lerin stadı

Türkiye, akıllı stadına kavuşuyor. G.Saray Kulübü, Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapacağı dev statla 2000'li yıllara taşınacak. Seyircisinin rahatlığını, futbolcusunun iyi oyununu saglayacak ve çevredeki araç trafiğini yok edecek olan akıllı stadın yapım çalışmaları, G.Saray'ın önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı son maçtan sonra start alacak.

Manyetik biletler

4Stadın altında 24 saat hizmet verecek olan 2 bin araçlık kapalı otopark bulunacak. Seyirciler stada girerken artık kuyruk, gişeden bilet alma gibi zahmetlere katlanmayacak. Akıllı stadın akıllı biletleri olan manyetik cihazlarla kapılardan geçerek, stattaki yerlerini alacaklar.

Bedavacılar Yandı

4Artık akıllı Ali Sami Yen'de bilet problemi yaşanmayacak. Taraftarlar günlük ya da sezonluk alacağı manyetik kartları stat girişindeki kapılarda bulunan elektronik cihazlara gösterince kapılar otomatik olarak açılıp bir kişinin girmesini sağlayacak. Böylece serbest kartlılar ve bedavacılar maçlara giremeyecek. Seyirci Ali Sami Yen'de maç seyretmenin zevkini tadacak.

120 özel loca

4G.Saray'ın tesis ve projelerden sorumlu yöneticisi Mustafa Sarıgül, dev proje hayata geçtikten sonra G.Saray'ın para makinesi haline gelecek olan yeni Ali Sami Yen'i şöyle anlattı: ‘‘21. yüzyılın stadı, Avrupa'da ilk kez Türkiye'de gerçekleşecek. 2000'li yıllarda Şampiyonlar Ligi'ne akıllı stat ev sahipliği yapacak. Statta 120 loca bulunacak. Bu localar platin, altın ve gümüş diye üçe ayrılacak.

Süper tesisin özellikleri

Bilet devri kapanıyor

G.Saray taraftarları günlük ya da sezonluk alacağı manyetik kartları stat girişindeki kapılarda bulunan elektronik cihazlara gösterince kapılar otomatik olarak açılıp bir kişinin girmesini sağlayacak. Böylece serbest kartlılar ve bedavacılar maçlara giremeyecek.

Özel otopark

Ali Sami Yen Stadı'nın altında 24 saat hizmet verecek olan 2 bin araçlık kapalı otopark bulunacak. Loca kiralayan taraftarların özel otoparkları olacak.

Tribün değil, ofis

Altın ve platin localarda her türlü hizmet sunulacak. Mutfak, özel garson, faks, telefon, bilgisayarlar ve televizyon bulunacak. Locayı kiralayan şahıs günün 24 saatinde locasını bir ofis olarak kullanabilecek.

Deplasman bitiyor

Galatasaray'ın deplasmanda oynayacağı maçlar da Ali Sami Yen Stadı'ndan izlenebilecek. Stattaki dev ekranda aynı anda sarı kırmızılı takımın maçlarını izleyebilecekler.

Sanat ve eğlence

Ali Sami Yen Stadı, sporun yanı sıra sanat ve eğlencenin de merkezi olacak. Kompleks içinde üç sinema, üç tiyatro ve bir kütüphane bulunacak. Ayrıca restaurantlar ile birçok alışveriş merkezleri de bulunacak.

Kültür merkezi

Hafta sonlarında futbol heyecanı yaşanacak olan stat, hafta içinde üzeri kapatılarak 2 ile 10 bin seyirci alabilecek özel ısıtmalı konserler ve konferanslar verilebilecek şekilde düzenlenecek.

İşte akıllı stat

Platin locada 16 kişi aynı anda maç seyredecek ve locanın sahiplerine her türlü hizmet sunulacak. Platin locada mutfak, özel garson, faks, telefon, bilgisayarlar ve televizyon bulunacak. Altın locada ise 14 kişi aynı anda maç izleyebilecek. Ve altın locadaki hizmetler onlara da sunulacak.

Gümüş locada 10 kişi maç izleyebilecek. Burada da televizyondan bilgisayara her türlü hizmet sunulacak. Bu locaları satın alan veya kiralayanlar stadın kapalı otoparkında kendilerine ayrılmış ikişer araçlık otoparkı sürekli kullanacak. Bu yerlere başka araç alınmayacak.

Deplasmana gidemeyen taraftarlar Ali Sami Yen'de dev ekranda aynı anda sarı kırmızılı takımın maçlarını izleyebilecekler. Statta locaların yanı sıra üç sinema, üç tiyatro ve bir kütüphane bulunacak. Ayrıca restaurantlar ile birçok alışveriş merkezleri de bulunacak. Özel şirketlere promosyon amaçlı localar yapılacak. Sıraya giren Pakmaya, Mr.Bricolage, Mikana Takım ve Shell gibi firmalar kapasitelerine göre localara sahip olacaklar. Özel müşterilerine promosyon olarak locaları kullandıracaklar.

Hafta içinde stadın bazı tribünlerinin üzeri kapatılacak. İki ile 10 bin seyirci alabilecek özel ısıtmalı konserler ve konferanslar verilebilecek şekilde düzenlenecek. Galatasaraylı ve İstanbullular smokinleri ile maça gelecekler.

39 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan akıllı statta seyirci çim saha ile kucaklaşacak. Arada ne tartan pist ne de başka bir engel bulunacak. Mevcut statlarda olduğu gibi tel örgüler bulunmayacak. Statta ayrıca sağlık merkezi, saunalar ve cimnastik salonları bulunacak. Stadın üstü kapalı ve alttan ısıtmalı olacak.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!