Galatasaray 2-0 Çaykur Rizespor / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 2-0 Çaykur Rizespor / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 11:50

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, 120 gün sonra evinde taraftarı önüne çıktı ve Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti. Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 6. ve 89. dakikalarda Eren Derdiyok kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 10'a yükseltirken konuk ekip Çaylur Rizespor 4 puanda kaldı. Öte yandan Selçuk İnan, 90+3'te penaltı vuruşundan yararlanamadı. Selçuk, Galatasaray formasıyla daha önce 12 penaltı kullanmış ve tamamını gole çevirmişti.

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom Arena 
Hakemler: Tolga Özkalfa, Ekrem Kan, Baki Tuncay Akkın 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin (Dk. 80 Sinan Gümüş), Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok 
Çaykur Rizespor: Diallo, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Ümit Kurt, İsmael (Dk. 74 Recep Niyaz), Saadane, Petrucci, Emrah Başsan (Dk. 61 Ahmet İlhan Özek), Oğuzhan Aynaoğlu (Dk. 46 Robin Yalçın), Janster, Atiemwen 
Goller: Dk. 6 ve 89 Eren Derdiyok (Galatasaray
Sarı kartlar: Dk. 27 Atiemwen, Dk. 37 Orhan Ovacıklı, Dk. 76 Petrucci (Çaykur Rizespor), Dk. 57 Bruma (Galatasaray)

Galatasaray 2-0 Çaykur Rizespor / MAÇIN ÖZETİ
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:

Haberin Devamı

6. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bruma'nın sağına çekerek yaptığı vuruşta, kaleci Diallo meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Aynı dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Sneijder topu ceza sahasına ortaladı. Kale sahası sol çaprazında Eren Derdiyok, topun gelişine şık bir röveşatayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
89. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza sahasına ortaladığı topa iyi yükselen Eren Derdiyok, kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0 
90+2. dakikada sol kanattan topla hareketlenen ve rakiplerini ekarte ederek ceza sahasına giren Bruma, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Tolga Özkalfa, penaltı noktasını gösterdi. 
90+3. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı penaltı vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü.

Galatasaray 2-0 Çaykur Rizespor / MAÇIN ÖZETİ
MAÇTAN NOTLAR:

SNEIJDER HEM 'DALYA' HEM DE İKİ ASİST YAPTI
Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder için özel bir anlam taşıyordu. Yıldız futbolcu, sarı-kırmızılı formayla Süper Lig'de 100. karşılaşmasına çıktı. 99 maçta 30 gol ve 16 asistlik performans sergileyen Sneijder, 100. maçında da iki golün asistini birde yapan isim oldu ve asist sayısını toplamda 18'e çıkarmış oldu.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN RIEKERINK'E SÜRPRİZ!
Galatasaray taraftarı, takımları ile bu sezon ilk kez buluştukları Çaykur Rizespor maçında Jan Olde Riekerink'e sürpriz yaptı.
Sarı-kırmızılılar, sosyal medyada taraftarlar arasında bir slogan haline gelen 'Riekerin bey diyeceksiniz' sözünü pankart yaptı.
Öte yandan Riekerink için kale arkasında da 'Sana inanıyoruz ve güveniyoruz hocam' pankartı da açıldı.

Galatasaray 2-0 Çaykur Rizespor / MAÇIN ÖZETİ

TARAFTARLARDAN BÜYÜK İLGİ
Türk Telekom Arenada bu sezon takımlarını ilk kez izleme fırsatı bulacak Galatasaray taraftarları, Çaykur Rizespor maçı biletlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Sarı-kırmızılı kulüp bu sezon 17 bini aşkın kombine kart satışı yaparken, Çaykur Rizespor maçı için satılan bilet sayısı da 20 bine yaklaştı.
Galatasaraylı taraftarların, yeni transferlerle güçlenen ve ligin ilk üç haftasında 7 puan toplayan takımlarını desteklemek için stadı büyük oranda doldurması bekleniyor.

Haberin Devamı

KADRODA DEĞİŞİKLİK YOK 
Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Çaykur Rizespor karşısında ligde son oynanan Kayserispor maçının 11'ini bozmadı. 
Sarı-kırmızılı takım, Kayserispor maçında olduğu gibi yine sahaya, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'i ile çıktı. Yedeklerde ise Cenk Gönen, Hamit Altıntop, Linnes, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Josue ve Cavanda yer aldı. 

Sakatlığı nedeniyle geride kalan 3 lig maçında kadroya giremeyen Luis Cavanda ise bu kez yedekler arasında yer buldu. 

DE JONG NEDEN YOK?
Öte yandan, Kayserispor maçının ikinci yarısında sahadaki yerini Nigel de Jong'a bırakan ve sonrasında bu durum spekülasyonlara yol açan Selçuk İnan, yine 11'de sahaya çıkarken, De Jong'un kadroda yer almaması dikkati çekti. 

Haberin Devamı

Karşılaşma öncesi De Jong'la ilgili açıklamada bulunan teknik direktör Riekerink, "Geçtiğimiz hafta bir sakatlık yaşamıştı. Sağlık ekibimizle birlikte tedavisini gerçekleştirdik. Son antrenmanlarımızda da bizimle birlikteydi ancak dün kendini yüzde yüz hazır hissetmediği bilgisini paylaştı ve biz de bu şekilde karar aldık." ifadelerini kullandı. 

Sarı-kırmızılı takımda tedavilerine devam edilen Lukas Podolski, Kolbeinn Sigthorsson ve Serdar Aziz ile ilk yarıyı kapatan Koray Günter kadroda yer almadı.

SURİYELİ UDEY'E BÜYÜK JEST 
Galatasaray Kulübü, Adana'da çalıştığı bir sanayi sitesinde üzerinde Sneijder'in formasıyla verdiği pozla gündem olan Suriyeli 10 yaşındaki Udey'i, Türk Telekom Arena'da ağırladı. Medyaya yansıyan fotoğraflarıyla dikkati çeken Udey'i, Çaykur Rizespor maçına davet eden ve İstanbul'da ağırlayan sarı-kırmızılı kulüp, Udey'in Galatasaray formasıyla soyunma odasındaki fotoğraflarını da paylaştı. Maçın başlangıç seremonisinde Sneijder'in elini tutarak sahaya çıkan Udey, müsabakayı da tribünden izledi.

Galatasaray 2-0 Çaykur Rizespor / MAÇIN ÖZETİ

ÇAYKUR RİZESPOR'DA TANIDIK İSİM 
Çaykur Rizespor'da, Galatasaray taraftarlarının yakından tanıdığı bir isim de ilk 11'de maça başladı. Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında kadrosuna kattığı ancak resmi bir maç oynamadan Çaykur Rizespor'a kiraladığı Emrah Başsan, müsabakaya ilk 11'de başlayarak Galatasaray'a karşı ter döktü.  

Haberin Devamı

Öte yandan, 21 Yaş Altı Ligi'nde Galatasaray, Çaykur Rizespor'u 3-1 yendi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan müsabakada sarı-kırmızılı takımın gollerini Doğan Can Davas, Gökay Güney ve Ahmet Demir atarken, konuk ekibin tek golü ise Sinan Yazıcı'dan geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!