Galatasaray: 1 - Beşiktaş: 0

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray: 1 - Beşiktaş: 0
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2006 23:43

Haberin Devamı

Kayserispor galibiyetinin ardından 3 puanı unutan Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Beşiktaş'ı tek golle mağlup etti. 10 puana yükselen sarı-kırmızılı takım, bu sonuçla sezon öncesi Almanya'da oynanan Süper Kupa maçında yenildiği ezeli rakibinden rövanşı aldı.

4. dakikada Bobo'nun pasında topla buluşan Burak'ın sol çaprazdan sert şutunu Mondragon sektirdi. Kleberson'un vuruşunda İnamoto'ya çarpan topu Sabri taça atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

30. dakikada Baki Mercimek’in Beşiktaş defansının arkasına sarkan Hakan'ı düşürmesi sonrası hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Ümit, Runje'nin sağından topu ağlarla buluşturarak 100. golüne imza attı: 1-0

38. dakikada Ümit'in kaleciyle karşı karşıya pozisyonda ceza sahası ön çizgisi üzerinde sert vuruşunda top Runje'den döndü, Beşiktaş defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

75. dakikada Mondragon'un kale atışında Ümit Karan'ın sırtına çarpan top Hakan Şükür'e pas oldu. 2 savunma oyuncusuna rağmen vuruşunu yapan Hakan, topu üstten auta gönderdi. 

GALATASARAY: 1 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bülent Gökçü, Kemal Yılmaz
Galatasaray: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Ferhat, Arda, İliç (Dk. 25 Hasan Şaş), İnamoto, Ayhan, Ümit, Hakan
Beşiktaş: Runje, Ali Tandoğan, Koray, Baki, İbrahim Üzülmez, Burak, Kleberson, Ricardinho, Mehmet, Nobre, Bobo.
Gol: Dk. 31 Ümit Karan (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 15 Song, Dk. 24 Arda, Dk. 24 Sabri (Galatasaray), Dk. 32 Burak (Beşiktaş)

NOTLAR

-Galatasaraylı taraftarlarlar eski açık tribüne Filistin bayrağı astı.
-Galatasaraylı taraftarların yeni açık tribünde uzun süredir oynamayan Ayhan'ın posterini açması ilgi çekti.
-İnamoto hayranları Japon taraftarlar da karşılaşmayı izlerken, yeni açık tribünde Japon bayrakları açıldı.
-Fenerbahçe'nin Sivasspor ile berabere kalması derbi maç öncesi Galatasaraylı taraftarları sevindirdi.
-Medyaya dağıtılan takım listelerinde, yapılan hata sonucunda Beşiktaş yanışlıkla Gaziantepspor olarak basıldı. Yapılan hata fark edilince, takım listeleri yeniden basılarak yanlışlık düzeltildi.
-Galatasaray sahaya "Yaşasın okulumuz" yazılı pankartla çıktı.
-Galatasaraylı taraftarlar "Zulimpiyat Stadı", "Savaş kapalıyaymış" gibi pankartlarla Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Girondis De Bordeaux maçında yaşananlara tepki gösterdiler.
-Taraftarlar, açtıkları bir dövizde gazoz kapağı resminin üzerine "Hasan Kabze" yazarak, geçen sezon bu futbolcunun Beşiktaş maçında attığı 2 gole gönderme yaptılar.

GERGİN ANLAR

Galatasaray ile Beşiktaş taraftarları arasında derbi maç öncesinde gergin anlar yaşandı. Ali Sami Yen Stadı'na toplu olarak gelen siyah-beyazlı taraftarlar, burada kendilerine tepki gösteren Galatasaraylı taraftarlara saldırmak istedi. Güvenlik güçlerinin geniş önlem aldığı yenilenen eski açık tribün arkasında gerçekleşen olayda, polisin havaya ateş etmesi dikkati çekti.

Beşiktaşlı taraftarların stat içine girmesinden sonra bu kez tribünlerde gerginlik yaşandı. İki takım taraftarları da koltukları sökerek birbirlerine atmaya çalıştı, ancak taraftarlar arada boş bırakılan güvenlik bölgesinin geniş olması nedeniyle amaçlarına ulaşamadılar.

GALATASARAY'DA 5 EKSİK

Galatasaray'da derbi maçtaCarrusca, Tolga, Necati, Orhan ve Ergün sakatlıkları nedeniyle forma giyemediler. Teknik direktör Gerets, Cihan'ın yerine Sabri'yi oynatırken, hafif sakatlığı bulunan Hasan Şaş'ın yerine de bir süredir oynatmadığı Ayhan'a şans tanıdı. Girondis De Bordeaux maçında oynayamayan Hakan Şükür yeniden formasına kavuştu.

DELGADO YEDEK, RİCARDİNHO 11'DE

Beşiktaş'ta teknik direktör Jean Tigana, orta alanda Arjantinli Matias Delgado'nun yerine Brezilyalı futbolcu Ricardinho'yu ilk 11'de oynattı. Siyah-beyazlılarda ayrıca, kart cezalısı İbrahim Toraman'ın yerine sağ bek mevkiinde Ali Tandoğan görev yaparken, bu iki değişikliğin dışında Beşiktaş sahaya CSKA Sofya maçının kadrosuyla çıktı.

BAŞKANLAR BİRLİKTE İZLEDİLER

Protokol Tribünü'ne birlikte giren iki kulübün başkanları Özhan Canaydın ile Yıldırım Demirören, karşılaşmayı birlikte izledi.

TRİBÜNLER DOLDU

Karşılaşmaya Galatasaray taraftarları büyük ilgi gösterdi. Tribünleri dolduran sarı-kırmızılılar, takımlarını büyük bir coşkuyla desteklediler. 1150 kişiden oluşan Beşiktaş taraftarı da kendilerine ayrılan yerde takımlarını yalnız bırakmadılar.

ESKORT KAZA YAPTI

Galatasaray kafilesinin Ali Sami Yen Stadı'na gelişi sırasında yaşanan kaza üzüntü yarattı. Kafileye eşlik eden motosikletli polis, Fly Inn Alışveriş Merkezi önünde kaldırıma çarparak yaralandı. Kafileyi taşıyan otobüs, üzücü kaza nedeniyle burada bir süre beklerken, kulüp doktoru da polise ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

2 BİN 245 POLİS GÖREV YAPTI

Derbi maçında geniş güvenlik önlemleri alınırken, stada gelen taraftarlar sıkı bir aramadan geçirildiler. Bileti olmayan taraftarlar Ali Sami Yen Stadı'na yaklaştırılmazken, maç öncesi, sırası ve sonrasında toplam 2 bin 245 polis görev yaptı. Stat çevresinde saat 16.00'dan itibaren tedbirler alınmaya başlanırken, stat kapıları saat 17.00'de açıldı.

İLK KEZ DERBİ HEYECANI YAŞAYANLAR

Galatasaray'da yeni transferlerden Junichi Inamato'nun yanı sıra, genç oyuncular Arda Turan ve Ferhat Öztorun, Galatasaray formasıyla ligde ilk kez Beşiktaş'a karşı forma giydi. Mehmet Topal ise ilerleyen dakikalarda forma bulması halinde ilk kez derbi maçta forma giymiş olurken, Okan Buruk da teknik heyet görev verirse eski takımı Beşiktaş'a karşı oynamanın heyecanını yaşayacak.

Beşiktaş'ta ise yeni transferlerden Ricardinho ile Burak Yılmaz da ilk kez Beşiktaş formasıyla Galatasaray'a karşı oynadı.

MEDYA ORDUSU İZLEDİ

Dev maçı adeta bir medya ordusu izlerken, yabancı medya mensupları da önemli karşılaşmayı takip etti. Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 250 basın mensubu akredite olurken, bunların 2'sinin Japon, 3'ünün de Fransız olması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!