Galatasaray 1-0 Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 1-0 Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2014 16:46

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın maçında zirve yarışındaki Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş'ı Selçuk İnan'ın penaltı golüyle 1-0 mağlup etti. Sarı kırmızılılar böylece geçen hafta kaybettiği lig ikincliğini bir hafta sonra Beşiktaş'tan devraldı ve lider Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü.

Haberin Devamı

Lider Fenerbahçe’nin yakın takipçilerinin kapışmasında zafer Aslan’ın oldu. Eski oyuncusu Dany’nin yaptırdığı penaltı sonrası Selçuk İnan ile 3 puana uzanan Galatasaray, yılın ilk derbisini kazandı. İkincilik koltuğuna tekrar oturdu.

TT Arena'daki mücadelede Galatasaray'ın tek golü 38. dakikada Selçuk İnan'ın ayağından geldi.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Ceyhun Gülselam (Dk. 69 Yekta Kurtuluş), Melo, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 81 Gökhan Zan), Burak Yılmaz, Drogba
Beşiktaş: Tolga Zengin (Dk. 46 Cenk Gönen), Necip Uysal, Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Olcay Şahan (Dk. 68 Fernandes),Oğuzhan Özyakup (Dk. 80 Ömer Şişmanoğlu), Almeida
Gol: Dk. 39 Selçuk İnan (Penaltıdan) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 38 Dany, Dk. 71 Veli Kavlak (Beşiktaş), Dk. 53 Ceyhun Gülselam, Dk. 90+12 Muslera (Galatasaray)

DERBİDEN MUHTEŞEM KARELER / GALERİ Celal DEMİRBİLEK, Adem KABAYEL ve Emre OKTAY'ın objektifinden

Ah o penaltı olmassydı/
Orhan Can'ın kaleminden

Haberin Devamı

Kartal’ın hasreti 8 maça çıktı

BEŞİKTAŞ, Galatasaray’a karşı yine kaybetti… Sarı kırmızılılar Süper Lig’de Beşiktaş ile oynadığı son 8 maçta kaybetmedi. Bu maçların 5’ini kazanan Aslan 3 maçta da yenilmemeyi bildi. Galatasaray ezeli rakibine en son 30 Nisan 2011 tarihinde İnönü stadında 2-0’lık skorla kaybetmişti. Bu arada sarı kırmızılılar, Beşiktaş galibiyetiyle 8. İç saha galibiyetine imza attı.

Galatasaray 2005-06 sezonunda şampiyon olurken son 10 iç saha maçını galip bitirmişti. Cimbom, Fatih Terim döneminde ise 2011-12 sezonunda iç sahada üst üste 6 maç kazanmıştı.


Galatasaray 1-0 Beşiktaş


Kartal avcısı Mancini
ROBERTO Mancini Beşiktaş'a yine 3 puan yüzü göstermedi. İtalyan teknik adam Lazio takımının başındayken 4 kez Beşiktaş karşı maça çıktı. 2002-03 sezonunda UEFA Kupası 4.turunda Beşiktaş ile eşleşen Mancini sahasında 1-0, İstanbul’da 2-1 kazanıp tur atlamıştı. Sonraki sezon iki takım bu kez Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşmiş İstnabul’da Lazio 2-0 kazanmış sahasında ise 1-1 berabere kalmıştı. İtalyan teknik adamın Galatasaray’ı Beşiktaş’ı Arena'da bu kez 1-0'la mağlup etti.

İtalya'nın galibiyet Arenası

GALATASARAY İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini döneminde sahasında resmi maç kaybetmedi. Süper Lig'deki 8 maçını da kazanan Cimbom aynı zamanda Avrupa kupalarında da iki iç saha maçını da galip bitirdi. Galatasaray kupada ise 5 maçının 3 tanesini 90 dakika içinde 1 tanesini seri penaltılar sonucu kazandı, 1 maçı berabere bitirdi.

Aslan, Beşiktaş’a yine 5 dedirtmedi

SÜPER Lig'e 4'te 4'le havalı bir giriş yapan ancak daha sonra Olimpiyat'taki G.Saray derbisini kaybederek keskin düşüşe geçen Bilic'in Kartalı, ligin ikinci yarısındaki G.Saray derbisinde de 4 maçlık galibiyet serisinin ardından avlandı.

İkinci devrenin ilk maçında Trabzonspor'la deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş daha sonra sahasında Kayseri Erciyes'i 3-2 Antep'i ise deplasmanda 2-1 mağlup etti. Daha onra 15. haftanın erteleme maçında Kasımpaşa'yı 3-0'la geçen Beşiktaş bugün de Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek üst üste 4 maçı kazandı. Yani Beşiktaş ilk yarıda olduğu gibi 5. Üst üste galibiyet hedefinde Aslan'ı yine aşamadı.

Tolga'nın görme sorunu yaşadığını belirtti

Tolga çarşamba günü yapılan antrenmanda sağ omuzunun üstüne düşmüştü. Bu sakatlığa rağmen derbi maçında forma giydi. Karşılaşmada yaptığı herekertler nedeniyle aynı yerden yine sakatlandı. Fakat bu arada gözünde arpacık gibi bir olay çıkmıştı. Devre arasında görme kusuru yaşadığını ve omzunda da sıkıntı olduğunu belirtti. Bu nedenle gözündeki sıkıntı yüzünden kaleci Cenk'e terketti. Futbol Komitesinden Ahmet Kavalcı Tolga'nın görme sorunu yaşadığını bu nedenle çıktığını söyledi

Roberto Mancini
Zor maçtı. Çünkü Beşiktaş çok iyi takımdı. Çok çok iyi oynadılar. Bizim için kazanmak önemliydi. 20 dakika bizim için zordu. Ancak ondan sonra toparlanmasını bildik ve ondan sonra gelen üç puan vardı. Bu maç zordu iyi futbol için. İki takım risk almak için oynuyordu. O yüzden futbol kalitesi adına düşük geçti. Derbi olduğu için böyle oyun ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Semih kaya
Açıkçası güzel karşılaşma oldu. İyi futbol oynadık. Rakibimizi de tebrik ediyorum. Centilmence ve faulü fazla olmayan karşılaşmaydı. İkinciliğe yükseldik. Daha olmamız gerekiyor. 12-13 hafta kalmasına rağmen çok çalışıp rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Yaptığım hareketin futbolun içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Cüneyt hoca pozisyonda yanıma geldi. Senden mi çıktı dedi. Bende evet dedim. Gol yiyebilirdik ancak böyle davranmalıydım. Cüneyt hocanın beni tebrik etmesi de ayrıca sevindirdi. Top ceza alanında elime de çarpsaydı ve hoca sorsaydı yine derdim. Haksız kazanç olacaktı. 23 yaşındayım. Gencim. Umarım abilerime gençleri örnek olmuşumdur. Milli takımdan Cenk arkadaşıma geçmiş olsun diliyorum.

Haberin Devamı

Veysel sarı
Rakibimiz bizden öndeydi. Ve kazanmamız için mücadele etmeliydik. Ki öyle de yaptık. Avrupa'da oynamamak ister istemez insanı üzüyor. Buraya 4 buçuk yıl için imza attım. Seneye inşallah oynarım. Tolga abi ve Cenk'e geçmiş olsun diyorum. Umarım en yakın zamanda aramıza dönerler.

Bilic
Bizim daha olduğumuzu düşünüyorum. Çok daha kaliteliydik. Sadece 25 ve 30. Dakikada onlar daha iyiydi. O zaman diliminde iki frikik kazanarak üstümüze baskı kurdular. Değil beraberlik kazanmak hakkımızdı. Rakip büyük olduğunu oynamadan aldığı üç puanla gösterdi. Böyle güçlü ekiplere karşı deplasmanda kazanmak istiyorsanız mutlaka bulduğunuz pozisyonları sonuçlandırmalısınız. Kaleci Cenk'in durumu iyi konuşabiliyor. Umarım bundan sonra. Sıkıntısı kalmaz. Karakterimizi orkaya koyarak oynadık. Hayal kırıklığına uğradık ama yarın antrenmanımız var. Antalya ve Eskişehir maçlarımız var. Onları düşüneceğiz. Mağlup olabiliriz ama hemen toparlanmamız gerekir. Penaltı panaltıydı. Dany çok iyi oynadı. Ancak bir kez hata yaptı. Penaltıyı zamanlama hatası olarak değerlendiriyorum.

Haberin Devamı

Necip'in performansını neden sorguluyorsunuz anlayamıyorum. Formda Sneijder karşısında iyi ayakta durdu. Ve onu etkisiz hale getirdi. Necip'i kullanma amacımız Töre ve Telles'i karşı karşıya getirmekti. Ki öyle de oldu. Zaman zaman Töre rakibinden sıyrılarak tehlike oluşturdu. Sakatlanan Cenk'in oyunda kalması doktor ve kendi isteğiyleydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!