Gala yetim kaldı

İkinci Ankara Alışveriş Festivali’nde geri sayım başladı. Her ne kadar ATO ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde de yapılsa neticede festival bu şehrin festivali. Görkemiyle, etkinlikleriyle Ankara’ya yakışmalı, her kesimden destek ve katılım görmeli.

Haberin Devamı

Perşembe günü festivalin galası yapıldı. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şeref konuğu olduğu festivalin galasında, bu yıl maalesef Ankara kendi çalıp kendi oynadı.
Gala gecesinde sadece Vali Alaaddin Yüksel, Başkan Melih Gökçek ve ATO Başkanı Salih Bezci vardı. Bir kaç tane de belediye başkanı.
Ne AK Parti ne CHP ne de MHP’den bir tane bile Ankara milletvekili yoktu. Ankara’nın oylarıyla seçilen milletvekilleri Ankara’nın en önemli festivaline ilgi göstermedi.
Bu organizasyon eksikliğinden mi kaynaklandı yoksa milletvekilleri festivali önemsemedi mi şimdilik soru işareti.
Not: Bu satırları yazarken Alışveriş Festivali’nin bir hafta ertelendiği duyuruldu. Gezi Parkı eylemlerinin olduğu bir ortamda ‘Şimdi birlik zamanı, festival için el ele’ çağrısında bulunan bir yetkili çıkar mı, çıksa da etkili olur mu, bilinmez.
Bakalım ‘yetim’ galadan nasıl bir festival çıkacak?

Haberin Devamı

Lunapark işgaline son

Ankara Alışveriş Merkezi konusunda Türkiye şampiyonu. Kiralanabilir alan bazında Başkent 246 metrekareyle İstanbul’u geçti. Neredeyse AVM’siz günümüz geçmiyor. Alışveriş AVM’de, yemek AVM’de, sinema AVM’de... Hatta spor salonu bile AVM’de artık.
‘Çocuklar bilgisayar başında büyüyor’ üzüntüsü yaşarken şimdi de küçük yaşta ‘AVM bağımlıları’ oluşturmaya başladık.
Son yıllarda içinde her şey olan AVM’lerin dışına da lunaparklar yapılmaya başladı. Ancak bu lunaparklar AVM’lerin otopark olarak kullanılan alanlarında işletilmeye başlandı.
Büyükşehir Belediyesi önce AVM’lere sonra da bu izni veren ilçe belediyelerine ‘Otoparkta lunapark işletilmemesi’ konusunda uyarıda bulunmuş.
Hem otopark işgali hem de güvenlik açısından isabetli olmuş.

Ya tutarsa...

Yerel seçimlere 10 ay kaldı. Sadece yerel değil genel siyasete de yön verecek Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birisi yaşanacak. Bu sürecin ana aktörleri haliyle belediye başkan adayları olacak.
Ve Türkiye’nin özellikle büyük kentlerinde aday adayı enflasyonunda patlama yaşanacak.
2009 seçimlerini takip edenler hatırlayacaktır. Özellikle partilerinin favori olduğu ilçelerde bir koltuğa 20 adayın yarıştığı metropol ilçeler vardı.
Aslında bu modası geçmeyen siyasi bir manevra. Pek çoğu başkan adayı gösterilmeyeceğini bilse de adını duyurmak ya da meclis üyesi olabilmek için başvuruda bulunuyor.
Ya tutarsa hesabı...

Yazarın Tüm Yazıları