Gakgoşlar, Süper Lig'de 3 sezonda 6 teknik adamla çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Gakgoşlar, Süper Ligde 3 sezonda 6 teknik adamla çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 14:38

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sanica Boru Elazığspor'un 2 yıllık anlaşma sağladığı Norveçli teknik adam Trond Sollied, bordo-beyazlı ekibin Süper Lig'deki 7. teknik adamı oldu.

Süper Lig serüvenine 2002-2003 sezonunda teknik direktör Erol Tok ile başlayan Elazığspor, Ümit Turmuş, Yugoslav Milorad Mitrovic, Güvenç Kurtar, Bülent Uygun ve Yılmaz Vural dönemlerinin ardından Norveçli teknik direktör Sollied'e emanet edildi. Teknik direktörlük kariyerinde Rosenborg, Clup Brugge, Olympiakos, Heerenveen, Al-Ahli ve Lierse'nin aralarında bulunduğu bazı takımlarda görev yapan 54 yaşındaki Sollied, Gakgoşların başarısı için ter dökecek.

Süper Lig'de 2002-2003, 2003-2004 ve 2012-2013 sezonlarında kümede kalma mücadelesi veren Elazığspor. Sollied ile yeni sezonda ligde başarılı bir grafik çizmeyi hedefliyor. Sanica Boru Elazığspor Kulübü Genel Menajeri Özgür Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni teknik direktörleri Sollied'in çalıştırdığı takımlarda hem stresi hem de başarıyı hisseden ve yaşayan bir teknik adam olduğunu belirtti.

Takımın tarihinde ikinci kez bir yabancı teknik adama emanet edildiğini ifade eden Öztürk, Sollied'in Türkiye liginden bir takımı tercih etmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Futbolcuları, yönetimi ve şehri kenetleyebileceği, insani değerlerine ve oyun zekasına güvendikleri için Sollied ile anlaştıklarını belirten Öztürk, "Yeni teknik direktörümüzün bize futbol anlayışı olarak çok katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!