Gabriel, Suudi Arabistan’a silah satışından dolayı zorda

Güncelleme Tarihi:

Gabriel, Suudi Arabistan’a silah satışından dolayı zorda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 18:59

Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya'nın silah ihracatını azaltacaktı. Ancak tam tersi bir sonuç ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın 2015'te yaptığı silah ihracatı bir önceki yıla oranla iki kat arttı. Buna şimdi de hükümetin Suudi Arabistan'a devriye botu satışına izin vermesi eklendi. Gabriel, Meclis'in ekonomi komisyonuna gönderdiği yazıda, devriye botlarının gönderileceğini bildirdi. Gabriel, önceki hükümet döneminde kararlaştırılan Suudi Arabistan'a devriye botu satışını yeniden gözden geçireceği sözü vermişti. Ancak aynı partiden Dışişleri Bakanı Steinmeier devriye botların gönderilmesinden yana tavır aldı. Böylece ikisi de SPD’li olan Gabriel ile Steinmeier arasında görüş ayrılığı su yüzüne çıktı. Başbakan Merkel de Suudi Arabistan'a botların satışından yana. Suudi Arabistan'a 48 devriye botu satışı planlanıyor.

7.8 MİLYAR EURO

Yeşiller güvenlik politikaları sözcüsü Agnieszka Brugger, Suudi Arabistan'a devriye botu satışına onay verilmesini, “Büyük bir hata” olduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Gabriel Almanya'nın 2015'de onaylanan silah ihracatı miktarını 7.86 milyar Euro olarak açıkladı. 2014 yılında bu miktar 3.97 milyar Euro'ydu. 2015 yılında onaylanan küçük silah satışı ise 32.4 milyon Euro.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!