Gabriel, Netanyahu’nun telefonuna çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Gabriel, Netanyahu’nun telefonuna çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 12:40

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ülkesini ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüşmeyi iptal etmesinin ardından, Gabriel’in de, Netanyahu’yla telefonda konuşmayı reddettiği bildirildi.

Haberin Devamı

İSRAİL ile Almanya arasındaki diplomatik kriz sürüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, İsrailli insan hakları örgütleri ‘Sessizliği Bozma’ (Breaking the Silence) ve ‘B’tselem’i ziyaret etmesine tepki olarak Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile dün yapılması planlanan görüşmeyi iptal etmesinin ardından bir misillemeyle karşılaştığı belirtildi. İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre Netanyahu, Gabriel’i arayarak kendisiyle görüşmeyi neden iptal ettiğini açıklamak istedi, ancak Alman bakan bunu kabul etmedi.

Gabriel, Netanyahu’nun telefonuna çıkmadı

Bunun üzerine İsrail başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu’nun Gabriel ile görüşmeyi iptal etme kararı savunuldu. Netanyahu’nun, İsrail askerlerine ‘savaş suçlusu’ diyen sivil toplum örgütleriyle görüşen yabancı diplomatlarla bir araya gelmeyeceği belirtilen açıklamada, “ABD veya İngiltere gibi ülkeleri ziyaret eden diplomatların, bu ülkelerin askerlerine savaş suçlusu diyen sivil toplum örgütlerini ziyaret etmesi halinde Amerikan ve İngiliz liderlerin de bunu kabul etmeyeceği” öne sürüldü. Açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

‘İLİŞKİLER ETKİLENMEYECEKTİR’

“Başbakan Netanyahu, diplomatik ziyaretleri esnasında İsrail askerlerine savaş suçlusu diye iftira eden gruplarla görüşen yabancı ziyaretçilerle görüşmeme politikasına sahip. Diplomatlar sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşebilir ancak Netanyahu, İsrail askerlerinin suçlu sayılması çağrısı yapan gruplara meşruiyet sunanlarla görüşmeyecektir. Almanya ile olan ilişkimiz çok önemlidir ve bu hadiseden etkilenmeyecektir.”
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in, 6-9 Mayıs’ta İsrail ve Filistin’i ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!