Gabriel: Görüşmenin iptali felaket değil

Güncelleme Tarihi:

Gabriel: Görüşmenin iptali felaket değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 09:57

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, insan hakları örgütleri ‘Sessizliği Bozma’ (Breaking the Silence) ve “B’tselem’i” ziyaret etme planından dolayı, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüşmesini iptal eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu eleştirdi.

Haberin Devamı

ORTADOĞU’daki barış çabalarının iki devletli çözüm temelinde gerçekleştirilmesi konusunda, iki tarafa da yükümlülük getirmek gerektiğini belirten Müller, “Hem Filistinlilere, hem de Başbakan Netanyahu’ya çok açık bir şekilde Almanya’nın pozisyonunu anlatmak lazım” dedi.

CDU Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen de, İsrail hükümetinin, diğer ülke hükümetleri gibi bu tür görüşmelere imkan sağlaması gerektiğini ifade etti. “Bunun, İsrail tarafından yapılan çok talihsiz bir hata olduğuna inanıyorum” diyen Röttgen, İsrail hükümet temsilcilerinin Almanya’da tüm sivil toplum kuruluşlarıyla görüşebileceğini belirtti. Röttgen, yeniden eski uygulamaya dönülmesini ümit ettiğini kaydetti.

PETRY, İSRAİL’İ HAKLI BULDU
Aşırı sağcı parti AfD Genel Başkanı Frauke Petry ise Netanyahu’nun Gabriel ile görüşmesini iptal etmesinin anlaşılır bir karar olduğunu ileri sürdü. Petry, Gabriel’in söz konusu insan hakları örgütleriyle görüşmek istemesinin, kesinlikle yapılmaması gereken bir şey olduğunu belirterek, Dışişleri Bakanı’nı, İsrail ile iyi ilişkiler geliştirme konusunda yeterince çaba sarf etmemekle suçladı.

Haberin Devamı

İÇ SİYASETE MALZEME OLMAMALIYIZ
Gabriel ise İsrail ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun görüşmeyi iç politikaya yönelik nedenlerinden dolayı iptal ettiğini savunarak, “Bizim şimdi İsrail’in iç politikasının oyun topu olmamamız lazım” dedi. Görüşmenin iptal edilmesinin “Bir felaket olmadığını” dile getiren Gabriel, Almanya ile İsrail arasındaki ilişkinin hiçbir şekilde değişmeyeceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!