"G.Saray'ın temiz kalmasını sağlayanlara teşekkür ederim"

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayın temiz kalmasını sağlayanlara teşekkür ederim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2011 11:52

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, olağanüstü mali genel kurulda yaptığı konuşmada, genel kurul üyelerinden istedikleri yetkilerin kendileri için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Haberin Devamı

ALTAYLI'NIN AZİZ YILDIRIM BENZETMESİ TEPKİ ALDI

AYSAL KONGREDEN İSTEDİĞİNİ ALDI

“GALATASARAY'IN BÖYLE BİR DURUMDA HİÇBİR LEKE ALMAMASINI SAĞLAYAN GEÇMİŞ TÜM BAŞKAN, YÖNETİCİ VE SPORCULARIMIZA BURADAN ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM”

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, futbolda yaşanan şike iddialarına yönelik soruşturmasının, dünya futbolunda eşine zor rastlanır şekilde olduğunu söyledi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Galatasaray Kulübü Olağanüstü Mali Genel Kurulu'nun açılışında konuşan başkan Ünal Aysal, futboldaki şike soruşturmasına değinirken, “Futbolda yaşanan kriz, dünya futbolunda eşine zor rastlanır şekildedir. Sonuçlarına nasıl katlanılır bilemiyorum ama hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ortadır. Bu süreçten Galatasaray'ın ve Türk futbolunu kayıpsız çıkması için elden gelenin yapılmasına çalışılmaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın 106 yıllık tarihine yakışır şekilde gelişmeye devam ettiğini aktaran Aysal, “Kulüp saygınlığımız her şeyin üzerinde tutulmaya ve korunmaya devam edilecektir, müsterih olunuz. Galatasaray'ın böyle bir durumda hiçbir leke almamasını sağlayan geçmiş tüm başkan, yönetici ve sporcularımıza buradan şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Aysal'ın konuşması genel kurul üyelerince alkışlandı.

AYSAL: ÇOK İYİ BİR TAKIM KURDUK

AYSAL ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Ünal Aysal, sportif çalışmaların ardından ilk icraatlarının mali durumun  tespiti olduğunu kaydederken, 149,6 milyon doları banka kredileri olmak üzere,  328 milyon dolar toplam borç, 73,6 milyon dolar da ödeme zamanı geçmiş borç  olduğunun altını çizdi.

Kulüp kasasının, bankalardaki hesapların tamamen boş olduğunu anlatan  başkan Aysal, “Kulüp gelirleri 2,5 yıl süreyle bankalara temlikli. Birikmiş ve  vadesi geçmiş borç beklentimizin üzerinde, 73,6 milyon dolar. Tek suçlu aramak,  tek yönetimi ve dönemi suçlamak anlamına gelir. Başka yerde suçlu aramayalım,  suçlu bizleriz. Bu konulara yıllardır gerekli ilgiyi göstermediğimiz için hepimiz  suçluyuz” dedi.

“Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Galatasaray'ın çözülemeyecek  sorunu yok. Önemli olan birikmiş problemi en kısa zamanda, en düşük maliyetle  çözüp, bu süreçten güçlenerek çıkmanın doğru formülünü bulmaktır” ifadelerini  kullanan Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İhtiyacımız olan yetkileri talep etmek için karşınızdayız. Bugün  sizlerden, 14 Mayıs'ta yüklendiğimiz sorumluları yerine getirebilmek için, bu  sorumluluklara paralel yetkilerle donanmayı talep ediyoruz. Bizim bazı temel  meseleleri çözmemiz lazım. Geciken borcu ödemek, aylık ortalama 15,5 milyon  dolarlık kulüp harcamasını karşılamak ve transfer ücretlerini ödemeliyiz. Banka  kredilerini yapılandırarak, temliklerden kurtulmak ve yıllık 16 milyon dolar  civarındaki faizden mümkün olduğunca kurtulmak gerekiyor.”
         
KULÜBÜN 2011 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

“HİSSE SATIŞI DEĞİL, REPOSU”
         
Ünal Aysal, Galatasaray Sportif A.Ş. hisseleriyle ilgili talep ettikleri  yetkinin satış anlamına gelmediğini vurgularken, şunları kaydetti:
“Talebimiz, hisselerin bankalara rehini veya hisse senedi reposu. Bu  kesinlikle satış değil. Bankaya bir takım hisseyi vade sonunda aynı fiyatla geri  almak suretiyle satıyoruz ve vade sonunda geri alıyoruz şeklindedir. Teknik  olarak bir alış-satış muamelesi yapılıyor. Bununla ilgili çalışmalarımız  sonuçlandı ve yetki alımı için bekletilmektedir. Yine belli bir miktar hisse  senedinin piyasaya satımı ile borçların ödenmesi planı var ve nakit durumu  düzelince yine bu hisseler piyasadan toparlanabilir. Ancak biz hisse satışını  katiyetle önermiyoruz. Sadece repo işlemini planlıyoruz.”
         
IŞIN ÇELEBİ: BİZ BU FİLMLERİ ÇOK GÖRDÜK

“RİVA ARAZİSİ ACİL DEĞERLENDİRMELİ”
         
Galatasaray'ın sponsorluk gelirlerinin direkt olarak banklara gittiğini  belirten Aysal, mali olarak ellerini güçlendirmeleri için Riva arazisinin acil  olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kendilerinden önceki yönetim kurullarına da verilmiş olan Riva arazisi  yetkilerinin yinelenmesini talep ettiklerini aktaran başkan Aysal, “Riva arazisi  için alınan ruhsatın geçerlilik süresi 22 Şubat 2012 tarihinde bitmektedir. Bu  konu son derece öncelikli bir duruma gelmiştir. Hedefimiz, bir önceki tekliften  daha iyi şartlarla, kar paylaşımı şartlarıyla, 250 milyon doların altında  kalmayacak şekilde teklifler almak ve ruhsat tarihi geçmeden değerlendirmek.  Bugün Riva arazisi değer olarak doruk noktasına gelmiştir. Kulübümün aktiflerine  yeni değer ekleme sözünü de veriyorum” şeklinde konuştu.
         
“GALATASARAY'IN KİŞİLERİN PARASINA İHTİYACI YOK”

Kulüp başkanı Ünal Aysal, UEFA'nın 2012 yılında yürürlüğe girecek yeni  kriterlerine göre, hiçbir spor kulübünün yöneticilerden veya şahıslardan  borçlanamayacağını hatırlatırken, şunları söyledi:

“Galatasaray'ın kimsenin parasına ihtiyacı yoktur. Ciddi nakit sorunu  var ama çok daha değerli aktiflerimiz vardır. Son dönemde yine de 10 milyon  doların üzerinde kasa kolaylığı sağlanmak zorunda kalınmıştır. İhtiyaç olan,  kişilerin maddi varlıkları değil, tecrübeleri ve kapasiteleridir. Bugün istenen  yetkinin tamamı, mevcut borç yükünün ödenmesine yöneliktir. Daha iyi borçlanma  yoluna gidilmesidir. Borcumuz 328 milyon dolar ise yine bu kadar kalacaktır ve  üzerine ekleme yoktur. Amaç sadece iyileştirerek iyi bir ödeme tablosu  oluşturmaktır. Bu talep ettiğimiz yetkilerden birinin eksikliği bile bizi  sıkıntıya sokabilecektir.”
         
“MEDYA FORLAN'LA UĞRAŞMAYA DEVAM ETSİN”
         
Ünal Aysal ayrıca, yönetim olarak göreve gelmelerinin ardından sezon sonu  olması nedeniyle aciliyet kazanan sportif işlere yöneldiklerini de kaydederken,  “Florya'nın toparlanması gerekiyordu. Bu konuda çok önemli mesafeler kat ettik.  Medya Forlan ile uğraşmaya devam etsin, biz sonuç olarak güçlü bir takım kurmuş  durumdayız. Üstelik cüzi bonservis bedelleri ödeyerek. Süreç de tamamlanmadı ve  önümüzde birkaç hedefimiz daha var. Dışardan her şey futbol ve dünyaca ünlü  yıldızlar olarak gösteriliyor. Futbol dışındaki branşlarda da iddialı ekipler  yaratma hedefinde önemli adımlar attık. Önümüzdeki sezondan itibaren hepsiyle  gurur duyacağız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!