G.Saray'ın arsası sit alanı değil

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayın arsası sit alanı değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 13:32

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Galatasaray Kulübü'nün Büyükçekmece'de açık spor tesisleri yapmak üzere kiralamış olduğu arsanın sit alanı olduğu yönündeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

Hasan Akgün yaptığı yazılı açıklamada, Galatasaray Kulübü'ne kiralanan arsayla ilgili olarak, “Galatasaray Spor Kulübüne kiralanan, 106 dönümlük alanın bulunduğu bölgenin imar planları 21.02.2003 tarihinde yürürlüğe giren İçmesuyu Havzaları Koruma ve Kontrol Yönetmeliğine göre 13.06.2003 tarihinde Büyükçekmece Belediye meclisince kabul edilmiş, İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce de onaylanmıştır. Bu alan Büyükçekmece Gölü Su toplama havzasında olup sit alanında ve mutlak koruma alanında değildir. Bu arsa, kısa ve orta mesafeli koruma alanındadır” ifadelerini kullandı.

Su toplama havzasının mutlak koruma alanında hiçbir tesisin yapılamayacağını kaydeden Akgün, “Kısa mesafeli koruma alanında açık spor tesisleri, orta mesafeli koruma alanında ise kısıtlı olarak emsal yüzde 10 iki katlı inşaat yapılabilir. Kiralanan bu alanla ilgili herhangi bir plan değişikliği söz konusu olmayıp imar planları onaylanmış ve yürürlüktedir” dedi.

Galatasaray Kulübü'ne kiralama yöntemi ile verilen bu alanın, Kısa ve Orta Mesafeli Koruma alanında kaldığını anlatan Akgün, şöyle devam etti: “Bu alanda açık spor tesisleri yapılması hem imar planı hem de 06.07.2009 tarih 40 sayılı meclis kararıyla yapılan ihale protokolünün bir şartıdır. Galatasaray Spor Kulübü kapalı tesis yapmak isterse bunu orta koruma alanında yapabilir. Büyükçekmece su toplama havzası belediyemiz ve İSKİ ekipleri tarafından en iyi şekilde korunan, hiçbir kaçak yapılaşmanın olmadığı ve dere yataklarının mutlak korunduğu bir havzadır. İhale 2886 sayılı kanuna göre yapılmış olup 30 yıl süreli kullanım hakkını kapsar. Büyükçekmece Su Toplama Havzası'nda mutlak koruma alanı dışında kalan ve kullanım hakkı, Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan alanlarda, imar planı şartlarına göre, spor alanları yapmak isteyen spor kulüplerine imkan tanınması için belediyemiz teşvik edici olmaya devam edecektir. Amacımız büyük kulüplerimizi Büyükçekmece'ye çekerek bölgemiz ve İstanbul gençliğinin uygun şartlarda daha modern alanlarda spor faaliyetleri yapmalarını sağlamaktır. Büyükçekmece Belediyesi eğitim faaliyetlerine destek vererek bölgeye bir çok özel eğitim tesisleri ile Beykent , Fatih ve Arel Üniversitesi gibi Vakıf Üniversitelerini bölgemize kazandırmış olup, yeni üniversiteler kazandırmak için de teşvik edici çalışmaları devam ettirecektir. Buna parelel olarak belediyemiz,eğitimin bir parçası olan sportif faaliyetlerin desteklenmesini teşvik etmeye ve bölgeyi bir eğitim, kültür ve spor merkezi haline getirmeye kararlıdır. Avrupa Birliği süreci yaşayan ülkemizde örnek bir semt yapmayı hedeflediğimiz Büyükçekmecede, eğitime, kültüre, spora ve her türlü sosyal faaliyetlere yatırım yapmaya, bunları desteklemeye bundan sonrada kararlılık içerisinde devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!