G.Saray'ı şoke eden Porto gerçeği

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayı şoke eden Porto gerçeği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 23:34

Hasan Şaş ve Ümit Davala Portekiz’de duyduklarına inanamadı.

Haberin Devamı

G.Saray’da sadece Felipe Melo yılda net 2.9 milyon Euro kazanırken, son 10 yılda almadığı kupa kalmayan Porto’nun bu paranın yarısını bile vermediğini öğrenmek Hasan Şaş ile Ümit Davala’yı hayretler içinde bıraktı.

G.SARAY Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ün, “Arabistan’dan önce son durak haline geldik. Oyunculara ödediğimiz paralar astronomik” açıklamasının üzerinden tam 1.5 yıl geçti. Ve Galatasaray teknik heyetinin 4 Aralık’taki Porto çıkarmasında öğrendiği gerçek, adeta bunu yüze vurdu...

Portekiz’in Porto kulübü, Avrupa’da özellikle 10 yıllık süreçte büyük bir atılıma imza atıp hem futbolcu ihracatı, hem de Avrupa Kupaları’nda başarıya abone olan bir kulüp haline geldi. Son 10 yılda 383 milyon Euro futbolcu ihracatından para kazanan ve sadece Hulk ile Falcao’nun satışından 100 milyon Euro gelir elde eden Porto’nun bu başarısı, Galatasaray’ın dikkatini ve ilgisini çekti...

Haberin Devamı

HER ADIMDA ÇARPICI BİR OLAY

Sarı kırmızılı kulübün başarılı profesyonellerinden Ebru Köksal ile antrenörler Hasan Şaş ve Ümit Davala, Porto Kulübü’ne bu ay başında çıkarma yaptı. Hem alt yapıda uygulanan sistemi, hem de tesisleri gezen Hasan Şaş, Ümit Davala ve Köksal, Avrupa’nın en önemli futbolcu ihracatçısı kulüp hakkında çarpıcı notlar aldı.

Porto yetkilileri, oyuncuları nasıl yetiştirdikleri konusunda bilgi verirken, her yıl Şampiyonlar Ligi’nde yer alan takım hakkında bir detay verildi ki, sarı kırmızılılar adeta şoke oldu.

YÜZDE 56 VERGİYE RAĞMEN

Portolular ile sohbet sırasında söz döndü dolaştı, sonunda kulübün mali bütçesine geldi... Portekizliler, son 10 yılda sayısız başarıya imza atan Porto Kulübü’nde en yüksek maaşı alan oyuncuya brüt 2 milyon Euro ödendiğini söylediler. Galatasaray antrenörleri önce buna inanamadı. Tavan maaş bu idi ve asla aşılmıyordu. Üstelik Portekiz’de yüzde 56 vergi uygulanıyordu.

FUTBOLUMUZUN ACI GERÇEĞİ

Bu gerçek, olur olmaz büyük paralara transfer yapılan Katar’a benzemekte olduğumuz tespitini doğrular gibiydi.. 10 yılda 2 UEFA Kupası ve 1 Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götüren Porto, oyuncusuna tavan brüt 2 milyon Euro öderken, Galatasaray’da ise sadece Melo net 2.9 milyon Euro alıyor. En ucuz denilen ve kulübede oturan Cris’in ücreti dahi 1 milyon 250 bin Euro...

Sonuç olarak, Galatasaray ve Fenerbahçe’de neredeyse en sıradan oyuncunun aldığı maaşı Porto Kulübü geçmişte Falcao’ya ve Hulk’a, şimdi ise Portekiz’in en önemli yıldızlarından Moutinho’ya ödüyor. Bu acı gerçek de futbolumuzun en önemli sorunlarından biri olarak orta yerde duruyor.

Haberin Devamı

PORTO’NUN SON 10 YILDAKİ BAŞARILARI

8 Portekiz Ligi Şampiyonluğu
5 Portekiz Süper Kupası
5 Portekiz Kupası
1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu
2 UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu
1 Kıtalararası Kupa

G.saray’daki NET ücretler

Melo:  2.9 milyon Euro
Riera:  2.7 milyon Euro
Eboue:  2.5 milyon euro
Ujfalusi:  2.2 milyon Euro

FENER’DEKi NET ücretler

Sow:  3.4 milyon Euro
M.Topuz:  3.2 milyon Euro
Kuyt: 2 milyon 850 bin Euro
Meireles:  2.8 milyon Euro

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!