G.Saray'ı bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayı bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 00:00

Bayındırlık Bakanlığı’nın 384 dönümlük araziyle ilgili yetkiyi kendilerine verdiğini söyleyen Şişli Belediye Başkanı, "Bize projeleriyle gelip, onay isteyecekler. Şimdiye kadar hiçbir girişimin olmaması düşündürücü" dedi.

G.SARAY Kulübü’nün üzerine yeni bir stat ve spor tesisleri yapmak amacıyla 29 yıllığına üst kullanım hakkını aldığı Seyrantepe projesiyle ilgili henüz bir girişimde bulunmadığı ortaya çıktı. Bayındırlık Bakanlığı’nın 384 dönümlük araziyle ilgili tüm yetkiyi kendilerine verdiğini söyleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bize gelecekler, onay vereceğiz. G.Saray’ı bekliyorum" dedi.

G.Saray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’ın, düzenlediği basın toplantılarında "kurtuluş projemiz" dediği ve adını "Aslantepe" olarak belirlediği arazinin değerlendirilmesi için somut bir adımın atılmaması üzerine devreye Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül girdi.
/images/100/0x0/55ea7755f018fbb8f881c8b4


Belediyenin onayı şart

Bayındırlık Bakanlığı ile temasa geçen Sarıgül, Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak çalışmalarla ilgili tüm yetkinin Şişli Belediyesi’ne geçtiğini belirtirken, "Burada yapılacak çalışmalar için öncelikle belediyemizin onayı gerekiyor. Daha sonra ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi onaylayacak" dedi. Ve şöyle devam etti:

"Ben G.Saraylı’yım ve bunu her zaman övünerek söylüyorum. Ancak burada Şişli halkını da düşünmem gerekir. Bu arazide yapılacak çalışmalar, Şişli halkını rahatsız etmemeli. Öncelikle trafik açısından da değerlendirmek gerekir. Yeşil alanlar, parklar, engelliler için spor alanları yapılmazsa, bu arazi için onay vermeyiz.

Benim bir oyum var

G.Saray Kulübü, en az 3-4 proje ile gelmeli. Eğer bu arazinin üzerine stat yapmak istiyorlarsa, çevre düzenlemesi şart. Projeler, belediyemizin üç ayrı kurulunda değerlendirilecek. Benim sadece bir oyum var. Önce planlama müdürlüğü, ardından imar komisyonu ve son olarak belediye meclisi onay verirse, proje ancak o zaman hayata geçebilir. Bu kurulların bir tanesi ’hayır’ derse bu iş olmaz. G.Saray bu arazinin tapusunu alabilir ama yukarda belirttiğim şartlar yerine getirilmezse bütün çabalar boşa gider. Bir kez daha söylüyorum; önce projeleriyle belediyemize gelecekler. Kurullarımızda onaya sunacağız. Kabul görürse, Büyükşehir Belediyesi’ne gidilecek. Ancak, şu ana kadar hiçbir girişimin olmaması düşündürücü."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!