G.Saray-Kocaeli randevusu yine ertelendi

Güncelleme Tarihi:

G.Saray-Kocaeli randevusu yine ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2001 16:56

Süper Lig'de dün akşam oynanması gereken, ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenen G.Saray-Kocaelispor maçı, İstanbul'daki olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve Ali Sami Yen Stadı'nın zemininin futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle, Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

Haberin Devamı

ERTELEMEYE KARAMAN'DAN SERT TEPKÄ°

Galatasaray ile yapacakları maçın bugün ikinci kez ertelenmesine Kocaelispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, büyük tepki gösterdi.Â

Karaman, bu maçın dün de oynanabileceğini vurgulayarak, ``Ancak kasıtlı olarak hazırlık yapılmamış, saha hazırlanmamış. Çünkü oynamak istemiyorlar`` dedi.

Karşılaşmanın bugün neden ertelendiğini anlamadıklarını ifade eden Hikmet Karaman, şöyle konuştu:

``Bizim 2 günümüz harap oldu. Bu büyük bir ayıp. Galatasaray maçı oynamak için hiçbir şey yapmamış. Bugün hava kötü değildi. Neden ertelendi anlamadık. Eğer (Saha balçık, bu nedenle oynanmaz) diyorlarsa, sadece onların sahası mı böyle. Bizim Rize`de yaptığımız lig maçında da saha böyleydi, ama oynadık.``

Karaman, maçın bugün akşam saatlerinde ertelenmesine de sinirlenerek, ``Galatasaray takımı saat 13.00`de biliyormuş bugün erteleme olacağını. Bizim saat 16.00`da haberimiz oluyor. Eğer erteleyeceksen sabahtan ertele. Yazık değil mi bu çocuklara. 2 gündür bayramı yaşayamadılar`` şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Maçın bundan sonra nerede ve nasıl oynayacağının önemli olmadığını ifade eden Hikmet Karaman, kendilerinin her şartta oynayabileceklerini kaydetti.

CANSUN: ZEMİNİN ÜSTÜNÜ 1 AY İÇİNDE KAPATACAĞIZ

Galatasaray Kulübü BaÅŸkanı Mehmet Cansun, Ali Sami Yen Stadı`nda zeminin üstünü 1 ay içinde kapatacaklarını söyledi.Â

Bu konuda bir İtalyan firmasıyla anlaştıklarını belirten Cansun, ``Sahanın üstünü kapatmaya karar verdik. İngiltere ve İtalya`da uygulanan sistemi 30 gün içinde Türkiye`ye getireceğiz. Ali Sami Yen Stadı`nda yoğun bir maç trafiği oluyor ve saha zemini dinlenme imkanı bulamıyor. Üstelik olumsuz hava koşulları da işimizi çok zorlaştırıyor`` dedi.  
   Â
TARAFTARLARDAN ERTELEMEYE TEPKÄ°Â
   Â
Galatasaray`ın Kocaelispor ile yapacağı maçın bugün ikinci kez ertelenmesine taraftarlar tepki gösterdi.Â

KarşılaÅŸma için stada gelen az sayıda taraftar, burada maçın yeniden ertelendiÄŸini öğrendi. Ä°kinci kez ertelenmeye karşı bazı taraftarlar evlerine dönerken, bir grup taraftar erteleme kararını protesto etti.Â

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri, arabalarının hoparlörlerinden ``Maç ertelendi, beklemeyin, evinize gidin`` ÅŸeklinde anonslar yaparak, taraftarları stattan uzaklaÅŸtırmaya çalıştı. Kızgın taraftarlar sloganlar eÅŸliÄŸindeMecidiyeköy otobüs duraklarına doÄŸru gittiler.Â

Bu arada, stadın kardan tamamen temizlendiÄŸi, ama özellikle sahanın ortasının adeta balçık haline geldiÄŸi gözlendi.   Â

ALBAYRAK: FEDERASYONUN UYGUN GÖRDÜĞÜ BİR TARİHTE OYNARIZ

Galatasaray Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Abdurrahim Albayrak, Ali Sami Yen Stadı zemininin bataklık haline gelmesi nedeniyle Kocaelispor maçının yeniden ertelendiğini söyledi.

Yoğun yağışın stat zeminini maç oynanamaz bir hale getirdiğini kaydeden Albayrak, ``Federasyonun uygun gördüğü bir tarihte oynarız. Sanırım devre arasında bir tarihe sıkıştırılabilir. Hava şartları her iki takımın da oynama arzusu içerisinde bulunduğu bu mücadelenin gerçekleştirilmesini engelledi`` diye konuştu.

Haberin Devamı

Albayrak ayrıca, karşılaşmanın yeniden oynanacağı stat veya şehirle ilgili olarak federasyona herhangi bir öneride bulunmayacaklarını sözlerine ekledi.

MAÇ YERİNE ANTRENMAN

Galatasaray, ligde dün yapılması gereken, ancak bugüne ertelenen maçın bir kez daha ertelenmesiyle karşılaşma yerine antrenman yaptı.

Sarı-kırmızılıların, maçın bir kez daha ertelenmesi üzerine akÅŸam saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri içinde yer alan spor salonunda bir çalışma yaptığı öğrenildi.Â

Teknik direktör Mircea Lucescu`nun, futbolcularına yarın için izinverdiÄŸi açıklandı.Â

Galatasaray, ligin ilk yarısında son haftada deplasmanda Yimpaş Yozgatspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına 19 Aralık Çarşamba günü yapacağı antrenmanla başlayacak.

BUGÃœNE ERTELENMÄ°ÅžTÄ°

Hakem Metin Tokat, sahanın zeminini kaplayan karın futbol oynamayı engellediğini gerekçe göstererek maçı bugüne ertelemişti.  İstanbul'daki olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan incelemelerde, sahanın futbol oynamaya elverişli olmadığının tesbit edilmesi nedeniyle karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Galatasaray-Kocaelispor maçının yapılacağı tarih, Futbol Federasyonu tarafından daha sonra belirlenecek.

LUCESCU: BÄ°R KAR EKSÄ°KTÄ°

Kocaelispor maçının bugüne ertelenmesi sonrasında G.Saray Teknik Direktörü Mircea Lucescu'yu isyan ettirdi. Son günlerde büyük şanssızlıklar yaşadıklarına dikkat çeken Rumen hoca, ‘‘Bir kar eksikti. Sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu yüzünden sahaya 17 kişiyle çıkmak zorunda kalmıştık. Tüm bunların üzerine bir de maçın ertelendiği haberi geldi. Biz sadece rakiplerimizle değil, şanssızlıklarla da mücadele ediyoruz’’ diye konuştu.

CANSUN: Ä°ZMÄ°R'DE OYNAYALIM

Dün yapılan ilk erteleme sonrasında G.Saray Kulübü Başkanı Mehmet Cansun, Kocaelispor maçının, bugün de oynanamaması halinde  İzmir'de oynamak için Futbol Federasyonu'na başvuracaklarını söyledi.

160 MAÇ ERTELENDİ

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı amatör futbolu da vurdu. Futbol Federasyonu İstanbul Temsilcisi Yemen Ekşioğlu, dün ve yarın oynanması gereken İstanbul 1. Amatör Küme ile A Genç Küme'deki toplam 160 maçın ertelendiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!