G.Saray için şimdi ikincilik de zor

GALATASARAY’da neler olduğunu anlamak olanaksız. Yirmi beş milyon taraftarı olan kulübün başkanı, derbi maçında stadyumda yok. Camiayı temsilen başkanın yerine stadyuma gelen de yenilgiden sonra kameralardan kaçıyor.

Böylesine önemli bir maçta Hakan, Hasan ve Song kadroda yok, Ümit kenarda yedek... Bu oyuncuların neden oynamadığını futbolu yönetenler bile bilmiyor. Oynamama nedeni olarak inandırıcılığı olmayan açıklamalar yapılıyor. Hakan Şükür’ün annesinin hastalığından dolayı oynamadığına beni inandıramazlar. Hakan Şükür, özel hayatındaki sıkıntılarını işine yansıtmayacak sorumluluk ve görev bilincine sahiptir. Yarım sezon çatlak ayak parmağı ve kırık burun ile oynadığı ne çabuk unutuldu?

Galatasaray’da durum vahim. Yapılan acemice hatalar, bütün Galatasaraylıları isyana sürüklüyor. Bu takım, Avrupa’da başarılı olamadı, ama Türkiye için yeterli... İyi yönetilmesi halinde, en kötü ihtimalle ikinci olur. Bunun altındaki sonuçlar, sadece yönetimin aczini ortaya koyar...

Adnan Polat ile onu takip edenler, gaipten gelen sesler ve bir takım parmak işaretleriyle oynanmamış maçları da kazanılmış sayarak haftalar önce şampiyonluğu ilan etmişlerdi. Polat, şampiyonluğa öylesine şartlanmıştı ki, Şampiyonlar Ligi’nin yolunu açan ikinciliğin, şampiyonluk kadar önemli olduğunu unuttu. Şimdi ikinci olmak, şampiyon olmaktan daha zor gibi gözüküyor. İşler onun hayal ettiği gibi gitmedi. Bir an önce toparlanmasında yarar var. Öyle kameralardan kaçmakla olmaz. Yönetici, becerisini böyle günlerde kanıtlar.

Çok bilenler!

SON sözüm çok bilen (!) Zico düşmanlarına. Fenerbahçe şampiyon olunca neler yazacağınızı tahmin ediyorum! Benim için takımını şampiyon yapan hoca başarılıdır. Az ya da çok puan farkıyla veya averajla olmuş hiç fark etmez.

Fener travmadan kurtulamamış

BU
nasıl anlayıştır?.. Fenerbahçe ikinciden altı, üçüncü ve dördüncüden yedi puan önde. Elli bin taraftar her maç tribünde. Ancak taraftarı, takımı küme düşüyormuş gibi hoca ve futbolcularını eleştirip ortalığı ayağa kaldırıyor. Yöneticisi panik içinde televizyona bağlanıp sanki suçluymuş gibi yorumcudan medet umuyor. Oysa, kadrosu yıldızlarla dolu olan dünyanın en iyi takımları, kendi sahalarında puan kaybedebiliyorlar. Futbolun esprisi bu.

Geçen sezon sonu yaşadıkları travmadan hala kurtulamadıkları ortada. Yanlış yoldalar. Hocayı ve futbolcuları hedef gösteriyorlar. Onların bu davranışları, medyanın bazı kesimlerinin işine geliyor, cesaretlenip fütursuzca Zico’ya saldırıyorlar. İşin ilginç yanı, bu adamların başka zaman imza almak ve resim çektirmek için bile Zico’ya yaklaşamayacak olmaları...

Beşiktaş dersi almamış

BERABERE bitecekken genç bir futbolcunun bir anlık gafletinden kaynaklanan penaltıyla maçı kazanan Beşiktaş’ta yüzler güldü. Kazanmak tabii ki güzel, üstelik rakip G.Saray olunca... Ama ligin bitmesine 11 hafta kala liderin altı puan gerisinde, daha neyin ne olacağı belli değilken başkanın sevinçten ağlaması, şampiyon olunmuş gibi davranılması biraz abartılı olmadı mı?

Vaktinden evvel sevinmek ve şamata yapmak, geçmişte Beşiktaş’ın başını defalarca sıkıntıya soktuğu halde görüyorum ki, bir ders almamışlar. Haydi hayırlısı!...
Yazarın Tüm Yazıları