G.Birliği gerçeği

G.BİRLİĞİ, Türkiye'nin en iyi takımlarından biri.. Sıralamada rahatlıkla ilk üçe girer..

Mükemmel top yapan, yüksek tempoda top oynayan, kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip.. Tek eksiği, karşısında ‘‘büyük’’ diye tanımlamadığı veya o ayarda görmediği rakipler karşısında oyuna bir türlü konsantre olamaması.. UEFA Kupası'ndaki başarısını, büyük takımlar önündeki göze hoş gelen futbolunu diğerleri karşısında tekrarlayamaması, ligde istikrarsız grafik çizmesi ve bekleneni verememesi, bu nedenden ötürü..

G.Birliği diri, etkili, mücadeleci bir futbol sergiledi.. Başa baş, dişe diş ve son derece arzulu oynadı. İlk yarıda ikisi Youla, ikisi Mustafa Özkan'dan olmak üzere dört net pozisyon yakalarken, rakibine fırsat tanımadı. Alan savunmasını hatasız uygularken, Hooijdonk-Nobre ikilisini etkisiz hale getirdi. Oyuna arzulu başlayan Mehmet Yozgatlı'nın 21.dakikada sakatlanması, F.Bahçe adına büyük dezavantaj oldu. Savunmada Luciano ile Tomas, Youla-Mustafa Özkan karşısında zor durumlara düştü. Yenilen ilk golde Kemal çok büyük hata yaparak, topu Ali Tandoğan'a kaptırdı. Onun yerden ortasına ayak koyan Tomas da Recep'i gafil avladı. Kısacası, asist Kemal'den, gol Tomas'tan geldi.

Beyaz bayrak

İkinci yarının başında Skoko'nun enfes golü F.Bahçe'yi şok ederken, hiç kimse kısa bir süre sonra Tuncay'ın buna aynı güzellikte yanıt vereceğini beklemiyordu doğrusu.. Tuncay, harika bir şutla G.Birliği filelerini sarsarken, sahada emekleyen takımına hayat iksiri sundu. Tribünler ateşlendi, F.Bahçeli futbolcular canlandı, G.Birliği bir ara paniğe kapıldı. Ümit Özat'ın bazukası direkten döndü, fırsatlar kaçtı ve Ankara'da F.Bahçe'nin yanında olan ‘‘şans tanrısı’’, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saf değiştirdi.. Üstüne üstlük bir de, 80. dakikada Ali Tandoğan'ın Sporting Lizbon'a attığı frikik golünün benzerini filelerinde görünce, ‘‘beyaz bayrağı’’ çekiverdi.. Hooijdonk'un şaheser serbest vuruşu bu acı gerçeği değiştiremezken, Mustafa Özkan G.Birliği adına maça son noktayı koydu.

G.Birliği'ni kutluyor, mucizevi başkan İlhan Cavcav ve teknik direktör Ersun Yanal'a tebriklerimizi sunuyoruz.. Türk futbolunda bir ‘‘İlhan Cavcav gerçeği’’ var ve bunu inkar edecek bir kişi bile çıkabileceğini sanmıyorum!
Yazarın Tüm Yazıları