G-20 zirvesinde neler konuşulacak?

Güncelleme Tarihi:

G-20 zirvesinde neler konuşulacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 16:56

Türkiye, tarihinin en önemli uluslararası zirve toplantılarından birine hazırlanıyor. Dünyanın en güçlü 20 ekonomisine sahip ülkelerin liderleri, 15-17 Kasım'da Antalya'da biraraya gelecek. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun evsahipliğini yapacağı, Antalya-Belek'teki G-20 zirvesinde, küresel ekonomik sorunlardan, terörizme, IMF reformundan, dünyanın karşı karşıya olduğu mülteci krizine kadar pekçok konu konuşulacak. 

İşte, tüm dünyanın iki gün boyunca gözünü çevireceği Antalya'daki G-20 zirvesinin liderler programı;

* 14 Kasım öğle saatlerinden itibaren- G-20 ülkeleri liderlerinin Türkiye'ye varışı.

* 14 Kasım akşam- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evsahipliğinde, G-20 liderleri için çalışma yemeği. Çalışma yemeğinde, "kalkınma ve iklim değişikliği" konuları ele alınacak.

* 15 Kasım-  G-20 açılış oturumu

* 15 Kasım öğle saatleri- Tüm liderlerin katılımıyla "aile fotoğrafının" çekimi

* 15 Kasım öğleden sonra- "Kapsayıcı Büyüme; Küresel ekonomi, büyüme stratejileri, istihdam ve Yatırım stratejileri" başlıklı liderler oturumu

Haberin Devamı

* 15 Kasım- akşam - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderler ve eşleri onuruna verecekleri resepsiyon

* 15 Kasım akşam- Resepsiyon sonrası, liderler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evsahipliğinde çalışma yemeğine katılacaklar. Yemekte,  “Küresel Sınamalar: Terörizm, Mülteci Krizi” konusunu ele alınacak. 

* 16 Kasım- sabah- Zirvenin ikinci günü olan 16 Kasım'da ilk çalışma oturumunda liderler “Dayanıklılığın Artırılması” başlığı altında finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecekler

* 16 Kasım- öğle yemeği- Liderler, çalışma yemeği niteliğindeki öğle yemeğinde ticaret ve enerji konularını ele alacaklar. 

* 16 Kasım- öğleden sonra- Liderler, Antalya Bildirgesi ve Antalya Eylem Planı’na son halini verip, kabul edecekler.

* 16 Kasım- Zirve kapanış oturumu- Türkiye'nin 2015'deki G20 dönem başkanlığının ardından, 2016 itirabıyla G20 dönem başkanlığını devralacak olan Çin’in Devlet Başkanı tarafından dönem başkanlığı önceliklerine ilişkin yapılacak sunum.

* 16 Kasım- Zirve kapanışının ardından- Cumhurbaşkanı Erdoğan bir basın toplantısı düzenleyerek, tüm dünya medyasına Antalya'daki G-20 toplantısının sonuçlarını açıklayacak. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!