G-20 Zirvesi için 5 milyon TL’ye 40 km bariyer

Güncelleme Tarihi:

G-20 Zirvesi için 5 milyon TL’ye 40 km bariyer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 17:19

Mart ayında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Antalya’daki G-20 zirvesi için ‘çift katlı güvenlik bariyeri’ ihalesi düzenledi. 20 bin adetten oluşan ihaleyi iki firma yaklaşık 5 milyon liraya kazandı. Uygun Konteynır ve Eroğlu Römork 40 kilometrelik güvenlik bariyerlerini 90 günde teslim etti. 

Haberin Devamı

G-20 zirvesi için güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken, Antalya Havalimanı’ndan Belek Turizm Bölgesi’nde denize kadar olan güzergahta kullanılan güvenlik bariyerleri dikkat çekti.

İki firma tarafından üretilen 40 kilometre uzunluğundaki  çift katlı güvenlik bariyeri için yaklaşık 5 milyon lira ödendi. Mart ayında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyi Denizlili Uygun Konteynır ve Ankaralı Eroğlu Römork şirketleri kazandı. Şirketler 20 bin adetlik güvenlik bariyerlerini 90 gün içerisinde teslim etti. 

İLK İHALEDE 8 FİRMA YARIŞTI
İki ihalede 20’ye yakın firmanın yarıştığını anlatan Eroğlu Römork Genel Koordinatörü Murat Özkan, şu bilgileri verdi: “Biz İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çağrısı üzerine ihaleye katıldık. İlk etapta bunun G-20 zirvesi için olacağını bilmiyorduk. Bunu daha sonradan öğrendik. Bizim girdiğimiz ihalede 8 firma yarıştık. Bu ürünlerin tanesini 223 liraya yaptık. Toplam 10 bin adet çift katlı güvenlik bariyeri hazırladık. Buna ‘Nato tipi güvenlik bariyeri’ deniliyor. İhaleden sonra hemen üretime başladık. Tamamen çelikten yapılan bu bariyerler Antalya sokaklarında kullanıldı. Bizim için maddi ve manevi olarak çok önemli bir gelişme oldu.”

G-20 Zirvesi için 5 milyon TL’ye 40 km bariyer

90 DERECE DÖNEBİLİYOR
Bu güvenlik bariyerlerinin Avrupa ve Amerika’da da sıkça kullanıldığını anlatan Murat Özkan, şöyle konuştu: “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihalesinde de belirtilen şartnamede bu bariyerin özelliklerine dikkat çekiliyordu. Dünya standartlarında olan bu bariyerlerin ayakları 90 derece dönebiliyor. İç içe geçirilen borulardan oluşan bariyerler güvenlik koridoru oluşturuyor. Bu bizim ilk işimiz değildi. Birçok kez bu tür ihalelere girdik ve kazandık. Yapılan çalışmalar bizim için de çok önemli.” İhalenin geçtiğimiz mart ayında düzenlendiğini belirten Uygun Konteynır yetkilileri ise şu bilgileri verdi: “Mart ayında ihale bittiği gibi üretime başladık. Üç ay içerisinde ürünleri teslim ettik. Biz 20 kilometrelik kısmını yaptık. Toplamda bunun uzunluğu 40 kilometreyi buluyordu. Böylesine büyük bir zirvenin parçası olmak bizim için de çok önemliydi.”

Haberin Devamı

Güvenlik bariyeri nerelerde kullanılıyor
* Bariyerler daha çok futbol maçları başta olmak üzere spor karşılaşmalarında güvenliği sağlama amaçlı kullanılıyor.* Miting ve gösterilerde de Emniyet Genel Müdürlüğü bariyerleri kullanarak güvenlik koridoru oluşturuyor.* Çelikten yapılan ve birbirine ekleme metodu ile kurulan güvenlik bariyerleri ayro dinamik bir yapıya sahip.* Antalya’da düzenlenen G-20 zirvesi için de piyasada ‘Nato tipi güvenlik bariyeri’ olarak bilinen ürünler kullanılıyor.

G-20 Zirvesi için 5 milyon TL’ye 40 km bariyer

KRAL YOLU

Haberin Devamı

G20 zirvesine  konuk ülkelerle birlikte 26 ülke lideri katıldı. Suudi Arabistan Kalı Salman hariç liderlerin hepsi Antalya Belek’teki Kırmızı Bölge’de konakladı. Kral Salman ise Kırmızı Bölge dışında kalan Antalya’nın Kundu beldesindeki Mardan Palace’ta konaklamayı tercih etti. Kralın bu tercihi aslında Antalyalılara yaradı. Kundu-Belek arası mevcut yollarla 30 dakikayı buluyor. Ama Kralın zirveye gidip gelebilmesi için iki belde arasına bir yol yapıldı.  Böylece Kundu-Belek yolculuğu 3 dakikaya düştü. Bu yol özellikle iki belde sakinlerinin, Belek ya da Kundu’daki işlerine gidip gelmeleri için yaptıkları yolculuğun süresini 10’da bire düşürdü. Otel yöneticileri de personelin ulaşım giderinin düşmesinden oldukça memnun. Ancak Antalyalılar yolu zirveden sonra kullanabilecek. Zira yol şu anda sadece Krala açık.

Haberin Devamı

ckuburlu@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!