Fütüristik kentler için fikirler yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Fütüristik kentler için fikirler yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 15:10

Bir vakıf üniversitesinin düzenlediği lise ve üniversite öğrencilerinin katılımına açık “Fütüristik Kentler” temalı fikir yarışmasına başvurular başladı. Yarışmanın son başvuru tarihi, 1 Mayıs.

Haberin Devamı

Lise ve üniversite öğrencileri, fütüristik kent fikirleriyle yarışacak. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (IKBU) Mimarlık Bölümü, lise ve üniversite öğrencilerinin katılımına açık “Fütüristik Kentler” temalı fikir yarışması düzenliyor. Başarılı projelerin ödüllendirileceği yarışmaya son katılım tarihi, 1 Mayıs. “Fütüristik Kentler” temasıyla düzenlenen 'Aurum Mimarlık Öğrenci Fikir Yarışması' geleceğin kentlerine, kentsel problemlerine ışık tutmayı ve çözümler ortaya koymayı hedefliyor. Söz konusu sorunlar çözülürken ekonomik, teknolojik, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin sunulması, güzel sanatların teşviki de yarışmanın hedefleri arasında. İki kategoride düzenlenen yarışmada ilkinde lise öğrencilerinin bilinçlenmesi, çevreye ve kente duyarlı çözümler ortaya koyabilmesi; ikinci kategoride ise lisans öğrencilerinin sorun tespitiyle birlikte uygulamaya yönelik çözümler sunmaları bekleniyor. Yarışma, geleceğin tasarımcılarını ortak bir platformda buluşturarak, “Bundan 50 sene sonra nasıl bir kentte yaşamak isterdiniz?” sorusuna cevap aramalarını sağlayacak. Yarışmanın birinci kategorisi lise öğrencilerine, ikinci kategorisi ise mimarlık ve tasarım fakülteleri lisans öğrencilerine yönelik. Yarışma, ulusal ve tek aşamalı, teması da "2067 yılında dünyanın kaynakları iyice tükenmiş, insan nüfusu artmış, kentlerde yaşam oldukça zorlaşmıştır. Yapı yapmak için yeterli alan kalmamıştır. Bir yandan da insanların yaşamsal pratikleri değişmiş, yeni mekânsal kullanımlar ortaya çıkmıştır. Yeni yaşamlarımız için yeni bir kent inşa etmeliyiz. Kendi kentsel yaşam senaryomuzu oluşturalım, kentimizi tasarlayalım!" şeklinde anlatılıyor.

Haberin Devamı

Yarışmaya en son başvuru (elektronik kayıt) tarihi 1 Mayıs iken, proje teslimi için son tarih 24 Mayıs. Kazananlar 2 Haziran’da açıklanacak. Verilecek  ödüller ise şöyle:

Birincilik: “Huawei” Özel Ödülü (cep telefonu) + Başarı Sertifikası

ikincilik: “Altınbaş Holding-Atak Madeni Yağ” Özel Ödülü (750 TL)

Üçüncülük: “Altınbaş Holding-Atak Madeni Yağ” Özel Ödülü (250 TL)

Haberin Devamı

Seçilen ve uygun görülen proje sahiplerine Altınbaş Holdingte staj imkânı ve İKBU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin (MDBF) Mimarlık ve İnşaat/Yazılım laboratuvarında proje yapma imkânı sağlanacak.

BAKMADAN GEÇME!