Futbolun sol çizgisi çöktü

Güncelleme Tarihi:

Futbolun sol çizgisi çöktü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 13:41

Galatasaray'ın eski futbolcusu Metin Kurt, 64 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Bir dönem Galatasaray ile Milli Takım'ın en önemli oyuncularından olan, Spor Emek-Sen Kurucu Başkanı ve Amatör Sporcular Derneği kurucusu Metin Kurt, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Samatya Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Kurt, kalp yetmezliği nedeniyle bugün saat 11:00 sularında hayata gözlerini yumdu.

Vefat eden Galatasaraylı eski futbolcu Metin Kurt'un cenaze namazı yarın İstanbul'da kılınacak. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Metin Kurt'un cenaze namazının yarın ikindi namazına müteakip, Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde kılınacağı belirtildi. Kurt'un naaşı, cenaze namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, sarı-kırmızılı ekibin unutulmaz oyuncularından Metin Kurt'un geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybettiğinin büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtilirken, “Galatasaray'da 1970 ile 1976 yılları arasında forma giyen Metin Kurt, Brian Birch yönetiminde 1970 ile 1973 yılları arasında kazanılan üç şampiyonlukta en önemli pay sahiplerindendi. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

FOTOĞARAFLARLA METİN KURT / FOTO GALERİ

Haberin Devamı


KILIÇDAROĞLU DA UNUTMADI

Galatasaray'ın efsane futbolcusu Metin Kurt'un vefatının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da üzüntüsünü twitter üzerindenpaylaştı. İşte Kılıçdaroğlu'nun mesajı;

Futbolun sol çizgisi çöktü



10 BİN LİRA ÖDENMEYİNCE GREV YAPTI

Türk futbol tarihinde ilk 'sporcu grevini' yapan Kurt, 1976’da Galatasaray’dayken Türkiye Kupası finalini oynamaya hak kazanınca vaat edilen 10 bin lira primin ödenmemesi üzerine greve gitmişti. 'Antrenmana katılmama' şeklinde uygulanan greve, ünlü futbolcular Yasin, Gökmen, Büyük Mehmet de katılmıştı.

SPOR EMEK-SEN'İ KURDU

12 Eylül darbesinin ardından kesintiye uğrayan spordaki örgütlenmeyi yeniden canlandırmak isteyen Metin Kurt, 2010 yılında Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nı (Spor Emek-Sen) kurmuştu.

Haberin Devamı

"Hiçbir şut emekçi kalesine girmeyecek. Önce, sporda ter dökenler kazanacak" sloganıyla yola çıkan Metin Kurt, futbolcu haklarının yasal olarak korunması için birçok çalışma yapmıştı.

Siyasi kimliğiyle de ön plana çıkan Kurt, 2011 genel  seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nin İstanbul milletvekili adayı olmuştu.

LAKABI "ÇİZGİ"

Galatasaray'da oynadığı dönemde zamanın teknik direktörü Brian Birch'in Metin Kurt'a çizgide görev vermesinin ardından efsane oyuncunun lakabı "Çizgi" olarak kalmıştı.

Metin Kurt ise "Çizgi" lakabının kendisine verilmesiyle ilgili bir anısını şöyle anlatıyordu; "Bunu bana sıkça soruyorlardı. En sonunda ben de bir gün dedim ki, 'Bak arkadaş, ben halkçı bir adam değil miyim? Sahada halka en yakın yer neresi? Çizgi! Başka bir yerde mi oynayacaktım?"

Haberin Devamı

METİN KURT KİMDİR?

15 Mart 1948 doğumlu (64 yaşında) Metin Kurt, Galatasaray ve Milli Takımın eski futbolcusudur.

Galatasaray'da yıldızı parlamış ve döneminin en önemli sporcuları arasında yer almıştır. Futbol alanında ilk kez sendikal faaliyet başlattığı için spordan aforoz edilmiştir. Teknik direktörlük ve yayıncılığın ardından sendikacılık yapmıştır. Galatasaraylı eski futbolcu İsmail Kurt'un da kardeşidir.

Toplamda 37 kere Milli takıma çağrılmış olup 26 Kere A Milli, 9 kere 21 yaş altı, 2 kere de 18 yaş altı Milli Takım forması giydi. 1969 yılında RCD Kupası kazanan ekip içinde yer almıştır.

Futbolu bırakmasının ardından aralarında Eyüpspor ve Dikilitaş kulüplerinin de bulunduğu çeşitli takımları çalıştırmıştır.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN MESAJ

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaraylı eski futbolcu Metin Kurt'un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Galatasaray ve Türk futbolunun unutulmaz oyuncularından Metin Kurt'un ölümünden duyulan üzüntü dile getirilerek, “Merhuma Tanrı'dan rahmet, ailesine, sevenlerine, Türk spor camiasına ve Galatasaray Spor Kulübü'ne başsağlığı dileriz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!