Futbolun patronu belli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Futbolun patronu belli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Genel Kurulu bugün Ankara'da Tubitak salonunda toplanacak. Saat 11.00'de başlayacak kongrede üçte iki çoğunluk elde edilemez ise, toplantı yarına ertelenecek. Çoğunluğun yarın da sağlanamaması durumunda Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, federasyonun yönetimini kayyuma devredecek.

ADAYLAR VE PROGRAMLARI

ALP YALMAN

1940 doğumlu. Lozan Üniversitesi mezunu. G.Saray kulübünde uzun yıllar yöneticilik ve üç dönem başkanlık yaptı. Sanayici. İngilizce, Almanca ve Fransızca biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

ASBAŞKANLARI: Nevzat Karataş (A.Gücü eski başkanı) Mahmut Özgener (Altay eski başkanı)

DİYOR Kİ: Futbolumuzun bu zor döneminde; bilgili futbol adamlarıyla, teknik, idari, mali ve sosyal yönden çağın seviyesini yakalamaya çalışacağız. Profesyonel yöneticilik, menajerlik sistemi getirilecek. Kulüplerin şirketleştirilmesi, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Kupası maçları yerine Atatürk Kupası'nın organize edilmesi, Türkiye Kupası'nın daha cazip hale getirilmesi, havuz sisteminde gelir artırıcı önlemler alınması, 2.lig ve yükselme grubu maçlarının TV kanallarına pazarlanması, Toto-Loto isim haklarının önemli ölçüde artırılması, futbol çalışanlarının sosyal güvenlik sorunlarının çözüme kavuşturulması, hakemliğin yarı veya tam profesyonelliğe geçirilmesi, tüm futbol camiasındaki birimlerin eğitiminin sağlanması başlıca konularımız.

ABDULLAH KİĞILI

1943 yılında Malatya'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi mezunu. ingilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası. Kığılı Giyim Sanayii'nin sahibi. Federasyon yönetiminde görev aldı.

ASBAŞKANLARI: Mete Kılıç (Beşiktaş eski yöneticisi) Haluk Ulusoy (Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi. Sökespor temsilcisi)

DİYOR Kİ: Federasyonda beş yıllık deneyime sahibim. Kulüplerimizle taban birlikleri arasındaki çözülemeyen bazı sorunlar hala var. Bunları da gidereceğiz. Futbolumuzu kaosa sürükleyen yayın kargaşasına son vereceğiz. Kulüplerimizin maddi, sosyal ve yapısal olarak güçlenmelerini sağlayacağız. Altyapıya büyük önem vereceğiz. Amatörlerle ilişkilerimizi çok sıcak tutacağız. Özellikle Güney ve Doğu Anadolu'da futbol okulları kuracağız. Herkesin güveneceği, inanacağı bilgili ve güçlü bir MHK oluşturacağız. Milli takımlar programına aynen uyacağız. Türk futbolunun uluslararası alandaki temsilcilerine destek olacağız. Hakem, antrenör, masör, doktor, menajer ve yönetici eğitimlerine önem vereceğiz.

ÇETİN SUSAN

1958 yılında Karabük'te doğdu. Ankara Spor Akademisi mezunu. İngilizce biliyor. Evli ve bir çocuk babası. Ticaretle uğraşıyor.

ASBAŞKANLARI: Hasan Uysal (Eski gazeteci), Nezih İnak (Eski futbolcu)

DİYOR Kİ: Futbol kanunu, ana statüsü ve talimatlarının bazı hükümlerinin değiştirilmesini sağlayacağız. Futbolumuzun kaynaklarını artırmanın çözümünü getirirken, özellikle bugüne değin eğitime ayrılan %4'lük oranı artıracağız. Spor-Toto ve Loto haklarının yükseltilmesi, maç kesintilerinin azaltılmasına çalışacağız. Futbol endüstrisini okullara dayatarak, özel meslek lisesi statüsünde okullar açarak, branşlarında uzmanlar yetiştireceğiz. Altyapı için semt sahalarına kadar inilecek, profesyonel ve amatör sporcuların eğitimine çalışılacak, spor terbiyesi, TV, tiyatro, sinema ve medya işbirliğiyle temele yansıtılacak. Antrenörlerin, hakemlerin sorunları giderilecek, profesyonel hizmet vermeleri konusu çözümlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!