İşte Guardiola'nın gizli formulü

Güncelleme Tarihi:

İşte Guardiolanın gizli formulü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 14:50

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin namağlup lideri Bayern Münih'in teknik direktörü Josep Guardiola, futbolun "Einstein"ı olarak gösterildi.

Haberin Devamı

Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre Guardiola, yenilmezlik formülünü buldu;
365:51+1,79+(%66x%87)+65)= Yenilemez

Oyuncularına “antrenman her şeydir” diye seslenen Pep Guardiola, son olarak Frankfurt karşısında alınan 5-0’lık zaferle takımının ligdeki yenilmezlik unvanını 44 maça taşıdı.

Sezon başından bu yana rakip kalelere 365 isabetli şut atan, bunların 51'ini gole çeviren, 1,79 metre boy ortalamasına sahip Alman ekibi, yüzde 66 topa sahip olma ve yüzde 87 isabetli pas ile oynayıp, rakiplerinden ortalama 65 kilometre daha fazla koşuyor.

İşte Guardiolanın gizli formulü


1-365 Şut: Sezon başından bu yana rakip kalelere 365 isabetli şut atan Bayern, bunların 51'ini gole çevirdi. Frankfurt maçında atılan 5 gole rağmen Guardiola daha fazla gol istiyordu. Bu maçta atılan 24 şuttan 14’ü kaleyi bulurken 5’i filelerle buluştu.

2-1.79 boy ortalaması:
Pep Guardiola takımını mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışıyor. İdeal bir onbir için 1,79 boy ortalaması hedefleyen Guardiola’nın takımında Lahm ve Ribery (1.70), Shaqiri ise (1,69) ölçülerine sahip. Boy ortalaması 1,79 metre olan Bavyera ekibi, Bundesliga'da en kısa boy ortalamasına sahip takım durumuna geldi.

3-Topa sahip olma: Sezonu %66 topla oynama ve %87 pas isabet ortalamasıyla bitirmenin şampiyonluğu getireceğini düşünen Guardiola, oyuncularına her zaman “oyunun bizim elimizde olduğunu görmek istiyorum” düşüncesini aşılıyor. Tiki Taka felsefesini takıma daha iyi empoze etmek için Thiago transferini gerçekleştiren Guardiola’nın bu hamlesi son Frankfurt maçında oyuncunun 177 kez topa dokunmasıyla zirve yaptı. Bavyera ekibinde en çok pas atan futbolcu, yüzde 91 isabetli pas ortalamasıyla Philipp Lahm oldu.

4- Koşunun önemi: Rakiplerinin yarısından ortalama 65 kilometre daha fazla koşan Bavyera ekibi, İspanyol teknik adam Josep Guardiola yönetiminde elde ettiği başarılarda ortaya çıkan rakamlarla bir formül geliştirerek sürekli kazanan takım olma yolunda ilerliyor. Guardiola özellikle hücum hattındaki oyuncularının herkesten daha fazla koşmasını istiyor ve bunun başarı için önemli bir adım olduğuna inanıyor. Guardiola’nın bu planına en fazla uyan isim ise maç başına 8.1 km ile oynayan Ribery.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!