Futbolumuzun genel kurulu

Güncelleme Tarihi:

Futbolumuzun genel kurulu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Ayın dördünde Ankara'da futbolumuzun genel kurulu toplanacak. Bir bakıma Türk futbolunun Büyük Millet Meclisi bu. Yani, Türk futboluna yön verecek kişilerden oluşan bir kurul. Bu kurulun içinde bulunmak tabii ki beni de mutlu ediyor. Ancak benim iddiam şu; kurul üyelerinin böyle bir şerefi taşımalarının yanı sıra, büyük sorumluluklarının olduğu da kesin. Yani, dün dündür, bugün bugündür, yarın yarındır felsefesiyle değil, Türk futbolunun temel taşlarıyla ilgili kararların verilmesi lazım ve Türk futbolunun geleceğini karanlık emellerden kurtarmak şart.

Bir kaç kez yazdım, Riva'da 8 yıl önce Özel İdare'nin yaptırdığı ve sonradan ‘‘Eyvah ben bu tesisi nasıl yaptım’’ diyerek eli yanarcasına kaçtığı devasa tesis kendi haline bırakılmıştı. Sonra Futbol Federasyonu'muza bu tesisi kiralamak için öneriler geldi. Önce Şenes Erzik, daha sonra Abdullah Kiğılı gelen teklifleri enine boyuna araştırdılar. Bu tesisin hiçbir bakımdan uygun olmadığı kararına varıldı ve gelen teklifler geri çevrildi. Ve bu geri çevrilişler sırasında bugünkü federasyonun üyelerinin büyük bir kısmı o kurulda vardı. Ne hayrettir ve ne acıdır ki, Haluk Ulusoy ve arkadaşları bu gerçekleri bildiği halde, Riva tesislerinin bir para kuyusu olduğunu tesbit ettikleri halde, buraya Türk futbolunun milyarlarını, hatta trilyonlarını gömmek için kolları sıvadılar. Nedenini bilmiyorum, herhalde onlara göre bir gerekçeleri olması lazım.

TURGAN AĞABEYİ DİNLE

Geçenlerde Turgan Ece ağabeyim beni aradı. ‘‘Turgay’’ dedi, ‘‘Ben o zaman İl İdare Meclisi Başkan Vekili'ydim. Özel İdarece yaptırılması düşünülen bu tesise karşı çıktım. Ne yazık ki, Vali Hayri Kozakcıoğlu bastırdı ve bu tesis yapıldı. Amaa yarım kaldı. Çünkü hatanın büyük olduğu onlar tarafından da anlaşıldı. Şimdi 8 yıldır bu tesis bir çivi çakılmadan duruyor. Yapılanlar da çürüdü sanıyorum. Ama ne yazıktır ve ne hayrettir, Türkiye Futbol Federasyonu senede yapacağı 8-10 tane seminer ve panel için bu tesisi kiralamış. Bu Türk futboluna bir ihanettir. Türk futbolunun paralarını çar çur etmektir. Ben aynı zamanda Galatasaray'ın Genel Kurul üyesiyim. Bu konuda bildiğim bütün gerçekleri, mali kongrede genel kurula anlatacağım.’’ Buyurun bakalım Haluk bey. Şimdii Turgan ağabeye siz cevap verin. Bu biiir.

FEDERASYONA YAKIŞMIYOR

Gelelim Tahkim Kurulu'nun seçimine. Geçenlerde 3813 sayılı yasanın ikinci aşamasını gerçekleştiren Mehmet Ali Yılmaz ile uzun uzun konuştuk. Mehmet Ali beyin söyledikleri aynen şöyle: ‘‘Turgay, 5 kişiden kurulu Tahkim Kurulu'nun haysiyeti ile oynamak hiç kimsenin, hatta genel kurulun bile haddi ve hakkı değildir. Bu insanların evde aileleri vardır. Dışarıda camiaları vardır. Onlara sormazlar mı, sizler ne gibi bir yolsuzluk yaptınız da, Tahkim Kurulu'dan çıkarıldınız? Bu olacak şey değil Turgay. Eğer seçim olacaksa, Futbol Federasyonu da dahil tüm kurullar bu seçime dahil olmalıdır. Biz Trabzonspor olarak tek başlarına Tahkim Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu'nun seçimine karşıyız.’’ Hadi bakalım Haluk, seni Futbol Federasyonu Başkanlık koltuğuna oturtan ve 3813 sayılı yasayı Türk futboluna armağan eden Mehmet Ali Yılmaz'a sen cevap ver bakalım. Genel Kurul üyelerinin böyle bir tasarrufu yok, ama sen ve arkadaşların Genel Kurul üyelerinden imza toplatırsan ve bu olayı Genel kurul istiyor gibi bir hava yaratmaya çalışırsan, bu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu'na yakışmaz. Ne olmalı yani, senin aldığın her kararı Tahkim Kurulu onaylamalı mı? Yani hak deyicinin huk deyicisi mi, olmalı? Diyelim ki, bunu gerçekleştirdin -mümkün değil ama bir varsayım- ya bu Tahkim Kurulu'nu da beğenmezsen ne olacak? Haydi, yine telefonlar, yine olağanüstü seçim ve o seçilen Tahkim Kurulu üyelerini karalamalar. Ayıp Haluk, ayıp. Seni demek ki, iyi tanıyamamışım. Bu da iki.

MHK'nin seçimi ise tam bir çorap söküğü. Önce mektupla kutla, sonra Tahkim Kurulu'nun yalnız seçimi olmasın diye peşine MHK'yi de ekle. Bunu da yine imzaları veren Genel Kurul'a yükle. Haluk bu imzaları sen attırttın. Bunu sakın haa inkar etme. Bu da üç.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!