"Futboldaki mafya kariyerimi bitirdi"

Güncelleme Tarihi:

Futboldaki mafya kariyerimi bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 18:46

Arjantin Milli Takımı'nın efsane futbolcusu Diego Maradona, İspanya basınına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Teknik direktörlük yapmak istediğini ancak menajer mafyasının kendisine engel olduğunu iddia eden Maradona, "Teknik direktörlüğe geri dönmek istiyordum ancak futbolda bir mafya var. Menajerler dünyadaki teknik direktörlük sektörünü idare ediyorlar. Bazı kalıplaşmış isimlere yenisi eklensin istemiyorlar. Rafael Benitez'e çok saygı duyuyorum ancak Real Madrid'te çok kötü bir sezon geçirdi. Sonrasında Newcastle United ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bunu bana kim açıklayabilir? Burada anormal bir durum yok mu?" ifadelerini kullandı.

"CRUYFF BU ALGIYI YIKMAYA ÇALIŞTI"
İyi futbolcunun kötü antrenör olduğu algısının saçma olduğunu vurgulayan Maradona, "İyi bir teknik direktör olmak için kötü futbolcu olmanız gerekir. Zidane iyi bir antrenör ancak kaybettiği zaman, herkes 'O iyi bir futbolcuydu ancak kötü bir koç' demeye başlıyorlar. Johan Cruyff herşeyi kazanarak bu algıyı yıkmaya çalıştı ancak hala konuşuluyor." dedi.

Haberin Devamı

"2014'TE NEUER HAK ETMİŞTİ"
Messi ve Ronaldo'nun en iyi futbolcular olduğunu dile getiren Diego Maradona, "Şu anda Messi ve Ronaldo üst düzeyde. Neymar da olimpiyatı kazanarak onlara katıldı. 2014 yılında Ballon d'Or ödülünün finaline Messi, Ronaldo ve Neuer kalmıştı. Bence ödülü Neuer kazanmalıydı çünkü Dünya Kupası'nı kazanmıştı." şeklinde konuştu.

"MESSI'NİN KUPA KAZANMASI ŞART DEĞİL"
Messi'nin Dünya Kupası kazanmasının şart olmadığını söyleyen Maradona, "Messi harika bir oyuncu ancak ben artık şu konudan sıkıldım. Messi'nin fenomen olması için Dünya Kupası'nı kazanmasına gerek yok. Yeter artık. Bu yaz emekli olduğunu açıkladı ve herkes geri dönmesini istedi. Messi geri döndü ve şimdi yine eleştiriliyor." diye tepki gösterdi.

"EN İYİ OYUNLARI DEĞİL"
Arjantin Milli Takımı'nın durumunu da değerlendiren efsane futbolcu, "Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Dybala, Higuain ve Messi gibi harika oyunculara sahibiz ancak en iyi oyunlarını sergileyemiyorlar." şeklinde konuştu.
Dünya tarihinin en iyi futbolcular arasında gösterilen Diego Maradona, 90 kez Arjantin Milli Takımı forması giydi ve 34 gol kaydetti. Maradona, Arjantin formasıyla 1986 Dünya Kupası'nı kazanma başarısı göstermiş ve 1990'da da final oynamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!