Futbolda torpil olmaz

ÜÇ senedir Sivasspor takımını bu kadar aciz oynarken görmedim. Futbolu bu yıl tek kaleye döndürmüşler.

Haberin Devamı

Yalnızca kalelerini koruyorlar. Onu da bilinçsizce yapıyorlar. Aldıklarını vuruyorlar. Geri geri giderek hep beraber kendi ceza alanları içine giriyorlar. Nasıl bir anlayışsa bu!

Alex’in çıkması Fenerbahçe’nin bütün oyun planını bozdu. Bu yüzden uzun süre etkisiz oynadılar. Emre biraz Alex’in görevine soyununca hareketlendiler. Sivas da onlara yardım edince (!) skor arttı.

Fenerbahçe’nin Kazım’la bulduğu ilk gol net ofsayt. Yardımcılar eğer bunları kaçırıyorlarsa, neleri yakalayacaklar, doğrusu çok merak ediyorum. Sivas kötü oynuyor olabilir, top yapamıyor olabilir, ama göstere göstere böyle bir gol yedirirsen haksızlık etmiş olursun.

Dün Galatasaray’ı bugün Fenerbahçe’yi seyrediyorsun, ikisi arasında Galatasaray lehine farklar var. Çünkü Galatasaray, oyunu çok değişik yönlere taşıyabiliyor.

Haberin Devamı

Kötü oynayan Sivas iki pozisyon yakaladı, ikisini de Volkan Demirel mükemmel çıkarttı. İyi oynamayan Fenerbahçe de iki pozisyon yakaladı, ikisinde de top direklerden Eğer çıkıp bastıra bastıra yenemiyorsan, böyle ufak ayrıntılarla maç kaybedip kazanabiliyorsun. Yani futbol öyle bir oyun ki, resmen bıçak sırtı. Her an bir tarafa dönebiliyor. Maalesef Türk futbolunda bu tip maç adedi çok fazla. Çok az maçta takımlar rakiplerini çatır çatır yenebiliyor.

Kamanan, biraz koşuyordu, rakibi hırpalıyordu, Ersen Martin onu da yapamadı. Sivasspor Yönetimi’ni ve teknik adamlarını anlamak mümkün değil. Balili’nin ölüsü bile bu takımda top oynar ve faydalı olurdu.

Torpil bir tek hakemlikte oluyor

Dos Santos dünkü maçta fazla gözükmedi, ama uzatmada bir sahneye çıktı; müthiş. Bir çıktı, pir çıktı. Golünü de çaktı. Adam boşuna Brezilya Milli Takımı’nda oynamıyor... Çünkü futbolda torpil olmaz. Futbolda torpil nerede olur, bizim gibi ülkelerde. Ama bizde bile futbolda olmuyor, hakemlerde oluyor! Çünkü babadan oğula hakemler yıllarca Türkiye’de cirit attılar. Ama babadan oğula futbolcu hiç görmedim diyebilirim.

Fenerbahçe Stadı’nda kale arkasından Fenerbahçeli Rambo sahaya girip Emre’nin bacağına sarılıyor... Bu, Rambo olmayıp da eli bıçaklı bir adam olsaydı, Emre’nin bacağına sarılacağına bıçağı soksaydı ne olurdu, bilemem. Demek ki, bu güvenlikçiler maç seyretmeyecekler, görevlerini yapacaklar. Ama bakın bu güvenlikçilere, alayı maç seyrediyor. Avrupa’da hiçbir güvenlikçinin yüzü sahaya dönük değildir. Maç bitene kadar sahaya sırtları dönüktür, hep tribünleri gözlerler. Her şeyde olduğu gibi onu da yanlış yapıyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları