Futbolda fizik değil beyin önemli

Tarih 6 Haziran 2008. Hürriyet Gazatesin'e bir genç geldi, 17 yaşındaydı. Ordulu olduğu için onun kendine güveni tamdı. Şimdiki gibi ele avuca sığmaz cılız mı cılız, ufacık tefecik biriydi. Konuşkan ve sevimliydi. Kendisini devamlı izlediğim için beni görmek istemişti. Geleceği açık olan bu futbolcu beni 16 yaşımda Karagümrük'te futbola başladığım yıllara döndürdü, genç EMRE ÇOLAK'tı...

Haberin Devamı

Gazetemizin bahçesinde kendisiyle oturduk uzun uzun konuştuk açık yürekli ve cesurdu söyleşide hemen "Bir Emre gitti, bir Emre geliyor. İdolüm Arda ağabey, yetenek olarak Lincoln'den aşağı kalır yanım yok,  Arda abi ile de çekişirim artık A takıma çağırılmayı bekliyorum" diyordu.
 
Futbola 11 yaşında Atışalanında başlayan, hocası Emin Tetikli tarafından keşfedilen Emre, ardından Galatasaray alt yapısında Recep Yazıcı, Halim Fıçıcı  ve Ahmet Keskinkılıç'ın elinde yoğrulmuş hocaları ise "O bizim baştacımız gelecekte en önemli yıldızlardan olacak" diyordu.
 
1991 Ordu Mesudiye doğumlu olan Emre, Karadenizliliğin verdiği hırsla açık ve net konuşuyor: "Uluslararası tecrübem çok, yeter ki ağabeylerim gel oyna desinler, hiç korkum yok benim gibi gençlere güvensinler. Arda ağabey benim idolüm, kendisiyle çekişirim. Onunla sık sık konuşurum ve sabırlı ol bende senin geçtiğin yollardan geçtim sıra sana da gelecek. Bakırsanız benim Lincoln'den ne eksiğim var bana sorarsanız fazlam var eksiğim yok"
 
Emre Belezoğlu'na çok kızdım
 
Davutpaşa Lisesi'ni bitiren Emre Çolak, 10 numaralı formayı seviyor, bir de Emre Belezoğlu'nun 5 numara giymesine hayranlık duyduğunu ancak "Çok sevdiğim kişinin Fenerbahçe'ye gidişi beni   şok etti ondan soğudum. Bundan sonra 5 numaralı formayı hiç bir zaman düşünmek istemiyorum, yeni formam 52 olacak" dedi.

Haberin Devamı

Futbol stilim Deco - Nani'ye benziyor
 
Benim futbolda en verimli yerim forvet arkasıdır, kendisini Deco ve Nani benzettiğini, beni ben yapacak olan da hırsım olacak, ben inaçlı biriyim bu inancım hiç bir zaman eksilmeyecek"
 
VE üç yıl sonra

Bu futbolcu Ümit milli takımlarında oynuyor ama A takım için hazırlan diyen ne Hagi, ne Rijkaard, Emre daha küçük, ara sıra görüşürüz tam anlamıyla üstüne düşmüyorlardı. Her zaman yazmaktan sıkılmadığım hiç kullanılmasını bile kızdığım sözleri duyuyordum" daha pişmesi lazım pişsin o zaman tam anlamıyla  görürüz düyorlardı. Emre Çolak sanki ızgaraya atılan balık veya köfte idi.

İşlerine gelmiyordu, çünkü bu teknik adamlar günü kurtamak için isimli futbolcuları kullanıyorlar, macera aramak istemiyorlardı. Messi ile aynı yaşta, ama Messi'yi 17 yaşında keşfettiler pişmesini bekmeden sahaya ittiler, işte atanlar da atılan da semerisini gördü...

Haberin Devamı

Ama  Fatih Terim hep aklımda bir yerlerde Türk gençleri var deyip duruyordu, baktı uzakta değil, Emre'yi önce kısa bir eğitimden geçirdi, sonra "Hadi bakalım oğlum şimdi Arena ya" dedi.

Herkesin fiziği eksikliğini ile ilgilendiğini söyleyen  Emre Çolak attığı nefis gol sonrasında  parmaklarını beynine götürdüğünü görünce kendisi de buna
 
"FUTBOL DA FİZİK DEĞİL, BEYİN  ÖNEMLİ" dedi.

Yazarın Tüm Yazıları