Futbolda 'domuz gribi' alarmı

Güncelleme Tarihi:

Futbolda domuz gribi alarmı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 18:18

Dünyayı saran Domuz Gribi virüsünün her geçen gün yayılması üzerine spor alanlarında da tedbirler artırılıyor.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü'nün Arda Turan'da Domuz Gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsü tespit edildiğini açıklaması ile birlikte futbol camiası da alarma geçti.Futbol Federasyonu yaklaşık 15 gün önce gönderdiği yazıda tüm kulüpleri uyarmış ve hijyenik kurallara uyulup, tedbirlerin elden bırakılmaması için çağrıda bulunmuştu. Federasyon artan tehlike nedeniyle kulüpleri bir kez daha uyardı.

Rutin grip aşısının mutlaka yapılması için tavsiyede bulunan Federasyon yetkilileri, futbolcuların H1N1 virisüne karşı aşı olma ihtimallerinin gereksinimin çok yüksek olduğunu ancak, sporcu, antrenör, sağlık ekipleri ve kulüplerdeki diğer görevlilerin kendi rızasıyla bu işin yapılabileceğinin de altını çizdi.

Edinilen bilgiye göre; Arda'nın yoğun ilaç tedavisinin devam ettiği ve her an kontrol altında tutulduğu öğrenilirken, kulüp doktorunun da daha detaylı bir açıklamayı en kısa sürede yapacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan; BJK Kulüp Doktoru Devrim Urgun, "Biz önlemlerimizi zaten almıştık. Hijyenik kurallara dikkat ediyoruz. Çok şükür bizde böyle bir şanssızlık yaşanmadı" derken,

Fenerbahçe Spor kulübü Doktoru Ertuğrul Karanlık, "Bu dün veya bugün ortaya çıkan bir durum değil. Uzun zamandır var olan virüs. Bizde çok şükür böyle bir durum yok. Olsa saklamayız. Hastalıklarından dolayı antrenmanlara çıkamayan Uğur Boral ve Selçuk için şüphelerin olması yersiz. Yarın ya da 1 gün sonra antrenmana çıkabilecek duruma gelirler, onların sorunu domuz gribi değil" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulüp doktoru Karanlık, daha önce yaptığı açıklamada ise şu bilgileri vermişti:

"Domuz gribi bildiğiniz gibi insandan insana geçen bir virüstür. Bunun ciddiye alınması tabi ki önemlidir; ama benim görüşüm sadece domuz gribi değil diğer gripler de bunun kadar önemlidir. Bildiğimiz her yıl aşısı yapılan grip de çok önemlidir. Bu durumlarda o türlü aşılar unutulmuş gibi. İlk olarak doğduktan sonra ilk 6 ayda kronik hastalık geçirenlere aşı yapılması gerekiyor. İkincisi hamile kadınlar hamileğin ilk dönemlerinde değil fakat belli bir aralıktan sonra yaptırmalılar. Bir üçüncüsüyse şişman insanların yaptırması öneriliyor. Hastanelerde, muayenehanelerde çalışan insanların da yaptırmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Futbol takımımıza baktığımızda kronik hastalığı olan oyuncu bulunmuyor. Şu anda onların yaptırmasına gerek görmüyorum. Bizim normal grip aşısını tercih ettik. Bütün futbolcularla konuştum; yaptırmak isteyen olursa yapılır tabi. Şu anda yurt dışındaki gelişmeleri takip ediyoruz. Gerekli bilgileri topladıktan sonra eğer uygulanması gerekirse yaparız ama şu anda gerek görmüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!