Futbolda delege avı

Güncelleme Tarihi:

Futbolda delege avı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 00:00

Kulüpler Birliği’nden "seçim yapılsın" tavsiyesi kararı çıkması üzerine, taraflar çok hızlı bir biçimde delege peşine düştü. Muhalefetin dün akşam itibarıyla topladığı imza sayısının 81’i bulduğu öğrenildi.

KULÜPLER Birliği’nin aldığı "olağanüstü genel kurula gidilsin ve seçim yapılsın" şeklindeki tavsiye kararı üzerine, futbolda resmen "delege avı" başladı. Muhalefet kanadının dün akşam itibarıyla topladığı imza sayısının 81’i bulduğu ve buna Galatasaray ile Fenerbahçe’nin henüz dahil olmadığı öğrenildi. Sıkı bir çalışma içine giren muhalefetin, yarın akşama kadar 125 imza toplayacağı öne sürüldü. Genel kurul kararının hassas dengeler üzerine kurulu olduğunu gözönünde bulunduran taraflar, amaçlarına ulaşabilmek için delegeleri tek tek arama telaşına düştüler. Önceki seçimin çok az farkla sonuçlanması nedeni ile, bir oyun bile çok önemli olduğunu değerlendiren taraflar, delegeleri ikna edebilmek için değişik arayışlar içine girdiler.

70 oy toplasınlar 20 oy da benden

Her iki tarafın da "seçim bürosu" niteliğinde bir heyet oluşturduğu öğrenildi. Haluk Ulusoy ekibinde delege takibini Ata Aksu’nun, muhalefet kanadının ise Levent Kızıl’ın yaptığı öğrenildi. Kulüpler Birliği’nde "seçim yapılsın" şeklinde karar alan Süper Lig kulüplerinin 59 oyu olduğunu gözönünde bulunduran Ulusoy’un, "Hala iddia ediyorum, 90 oyu bulamazlar. 70 oy toplasınlar, 20 oy da benden" dediği öne sürüldü. Ancak muhalefetin şimdiden 81 imzaya ulaşması, Ulusoy ve ekibinde büyük şaşkınlık yarattı. Ulusoy’un taban birliklerinde çok güçlü olmasını gözönünde bulunduran muhalefet, geçen seçimin kaderini belirleyen bu kişilerle bire bir temasa geçti. Bu arada Spor-Toto Teşkilat Müdürü Bekir Yunus Uçar’ın, genel kurula gidilmesi için delegeleri tek tek arayarak, "İddia gelirinizi arttırırız" şeklinde konuştuğu iddia edildi. Öte yandan eski Devlet Bakanı M.Ali Yılmaz, birliğin genel kurula gidilmesi için aldığı tavsiye kararı için "Doğru ama geç alındı. Bakanın, kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullanması lazımdı" şeklinde yorumladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!