Futbolcuya saygı

Güncelleme Tarihi:

Futbolcuya saygı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1999 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

G.Saray-Feyenoord maçını izlemeye gelen bir grup sarı kırmızılı taraftara sesleniyorum. Senin futbolcun Ali Sami Yen'de sahneye çıkmış, sizlerden güzel sözler, yapılan harekete alkış bekliyor. Yani bir anlamda sanatçı gibi gıdıklanmak istiyor. Hakan Şükür tabii ki, takıma fayda sağlamış, çok işler yapmış bir futbolcu. Bunu kimse inkar etmiyor. Kazandırdığı başarılar da ortada. Ama bunları arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdi.

Sizler, statta yapılan müziğin ritmine uymayıp, devamlı akort bozdunuz. Sahnede olan futbolcular ise, bu müzik karşısında tabii ki şaşırıp kalır, ayrı telden çalmaya başlar. Gıdıkladığın zaman da coşar, şahlanır. Başka bir beklentisi yoktur. Ben sahada mücadele eden G.Saraylı futbolcuları tebrik ediyorum. Güzel şeyler yapmaya çalışıyorlar, goller atıyorlar. Kuru bir alkış, mesajlar da başka yerlere... Olmaz böyle şey.

G.Saray artık Avrupa Ligleri'nde hangi takım olursa olsun hiç önemsemiyor. Başabaş oynuyor, daha fazlasını aşmaya çalışıyor. Çünkü oturmuş bir oyun felsefeleri var. Beyin gücü var. Olaya sahip olmak var. Futbol oyununda tabii ki bazı hatalar oluyor. Öncelikle Dortmund maçında olduğu gibi dün de defansın arkasına adam kaçırdılar. Defans oyuncusu öncelikle toptan önce rakibinin hareketini sezmeli. Ama top cazip olduğu için, gözler orada olduğundan arkaya sarkmalar fazla oluyor.

G.Saray yerinde pres yapmasını, mücadele etmesini biliyor. Futbol hakkında fazla bir şey söylemek yersiz. Ben isterdim ki, bu bayram gününde izleyinciler tatlıyı sunarken, şekerini de fazla tutmalıydı. Ancak olmadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!