Futbolculara güveniyorum

BURALARA taşınırken gruptan çıkmanın sıkıntılarını yaşadık. Herhangi bir Türk insanına ‘Bir grup yap, kura çekilmesin, rakiplerini seç’ desen, eşleşme aynen olurdu. Biz elimizle çektiğimizi, ayağımızla pek iyi oynayamadık.

Ben de diyordum ki, bu takımın oyuncuları gelmiş geçmiş milli takım jenerasyonunun en iyisi. Böyle yetenekli oyuncuları Türkiye biraraya aynı dönemde getirememişti. Tek tek çok büyük oyuncularımız vardı. Tamamlayıcı futbolcularımız yoktu.

Şimdi bakıyorum, en az 25 tane üst düzey oyuncu var. Bu bir ülke için büyük bir futbol oynama şansı. Biz bunu yakaladık, başına da hafif siklet bir adam getirdik diye söylenip durdum. Sakın ola, insanlığında, adamlığında Şenol'a hafif diyorum zannedilmesin. Ben antrenörlük karizması için hafif bulduğumu söylüyorum. Yoksa, adamlığına saygı duyarım, hürmet bile ederim. İyi adam olmak başka birşey, iyi bir futbol adamı olmak çok başka birşey.

BU İŞİ BECERECEĞİZ

Brezilya'ya dünyada her takım yenilebilir. Ona lafım yok. Lafım yanlış tercihlerine. Tercihi doğru kullan, ama Brezilya'ya yenil. Çünkü bu grupta oynayacağımız iki rakibi de birbirleriyle oynarken seyrettim. Bizim takımımızın inanın dörtte biri değiller. Biz 6 puan çıkarırız. Ama Şenol müsade edecek. Kaybettiğimiz iki oyuncu var. Alpay'ın mazereti olabilir. Ama Hakan'ın yok. Milli takım seviyesine gelmiş, İngiltere de top oynayan bir futbolcu, bu kadar mesuliyetsiz olamaz.

Bu takım hepimizin takımı. Ülkenin insanı bu takımdan çok şey bekliyor. Ben de inancımı söylüyorum. Bu işi becereceğiz. Çünkü futbolculara çok inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları