Futbolcu ne kadar becerikli

GOL sıkıntısı çeken takımlarda teknik direktörler eleştiriliyor, “Neden tek santrforla oynuyorsunuz?” diye..

Haberin Devamı

 Savunma hemen hemen hep aynı: “Sağ ve sol kanattaki oyuncuları sayarsanız tek değil üç forvetle oynuyoruz..” Oysa o oyuncuların özelliği çoğu zaman “Rakip beki oyuna sokmamak ya da santrfora servis yapmak” şeklinde algılanıyor Tünkiye’de.. Çünkü aralarında Young, Nani, David Villa gibi kanatta da oynasa skor üretecek oyuncu çok  çok az..

Dünkü maçta bu eleştiriyi hak edecek iki takım karşılaştı.. Beşiktaş maç boyu yakaladığı üç savunma boşluğunu çok iyi değerlendirdi ve üç hücum oyuncusuyla gol buldu.. Bursaspor’un golü de Beşiktaş’ın hatasıyla geldi.. Ama golü atan oyuncu diğer 21 oyuncudan çok daha zeki ve topu daha iyi kullanan Batalla’ydı.. Ertuğrul Sağlam’ın takımı üç yıldır geri gidiyor..

Quaresma gelene kadar...

Sercan ve Volkan’dan sonra Bursaspor daha ağır ve gol noktalarında çok beceriksiz.. Rakibinden  daha fazla gol pozisyonu yakalamasına karşın maçı iki farklı kaybetmesinin en büyük nedeni bu.. Bunda da Sağlam’ın en uçta Sestak ya da Bangura’nın yerine Turgay’ı tercih etmesi yatıyor..
Beşiktaş zorlu maçları ve üzerine gelen takımları her zaman yenebilecek kapasitede.. Kapanan takımları açmak içinse çiligire yani Quaresma’ya ihtiyacı var.. En becerikli oyuncusu gelene kadar rakiplerinin beceriksizliğini en iyi şekilde değerlendirmeli dün olduğu gibi..

Yazarın Tüm Yazıları