Futbolcu gibi çalışsaydık nasıl olurdu?

Güncelleme Tarihi:

Futbolcu gibi çalışsaydık nasıl olurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 16:14

Dünyanın en çok para kazandıran mesleklerinden biri olan futbolculuğun kazancından ziyade çalışma şartları, mesaili çalışanlara da uygulansaydı nasıl olurdu?

Haberin Devamı

Yedek Kulübesi

Düşünsenize bir… Yöneticiniz, o günkü ilk 11’e size almıyor ve siz de bir sandalyede oturmuş, yalnızca çalışan arkadaşlarınızı izliyoruz. Mesai bitimine kadar belki de hiç çalışmamış olacaksınız ya da yöneticiniz sizi; 2. yarıda, öğleden sonra yorulan veya başı, karnı ağrıyan bir çalışanla değiştirecek. Her hâlükârda daha az yorulacağınız bir gün geçireceksiniz.

İlk 18’de Olmamak

Yöneticiniz, akşamdan bir sonraki günün kadrolarını açıkladığında bir de bakacaksınız ki ne ilk 11’e ne de ilk 18’e alınmışsınız. Yedek kulübesinde bile olmayacaksınız. Bu da demek oluyor ki o gün kadro dışısınız, evdesiniz ve hiçbir işiniz yok. Ama maaş zamanı geldiğinde, paranızı tıkır tıkır alacaksınız.

Gol Sevinci

İş yerinde gol atmışsınız kadar önemli bir şeyi başardınız diyelim, böyle bir durumda çevrenizden tebrikleri alırdınız. Ama iş yerinizde futbolculuk sistemiyle çalışsanız, ofiste bir gol sevinci koşusu yapabilirdiniz, atlamalar, zıplamalar, birbirinize sarılmalar olağan karşılanırdı.

Masaj

Haberin Devamı

İşte, bu harika… Futbolcular, maçtan önce veya sonra masaj olurlar. Masanıza geçtiğinizde, mesai başlamadan önce güzel bir masaj olduğunuzu düşünsenize… Ne harika olurdu değil mi?

Ofsayta Düşmek

Belki de çalışma sisteminize en uygun şey bu olmalı. İş yerinizde harika bir sunum yapmışsınızdır, müthiş bir iş çıkarmışsınızdır, kısacası topu ağlara yollamışsınızdır ama gelgelelim golünüz – tüm çalışmalarınız iptal edilmiştir. Ofsayta düşen futbolcuların üzüntüsünü, böyle düşününce daha iyi anlamak mümkün.

Erken Emeklilik

Futbolu bırakma yaşı, genelde 33 - 37 arasıdır. 37 yaşında emekli olmak ne güzel olurdu değil mi? Jübile gibi işe son kez geldiğinizde, çalışma arkadaşlarınız sizi omuzlarında taşıyarak, şirket kapısından çıkaracaklardır. Ne büyük bir gurur değil mi?

Maç Sonucu

Sonuç olarak, iş yerlerimizde futbolcu şartlarında çalışsaydık, “nasıl olurdu?” sorusunun cevabına eğlenceli şekilde baktık. Elbette sporcu olmak ve sporcu disipliniyle yaşamak çok zordur. Uyku ve beslenme düzeni, daima fiziksel ve zihinsel zindelik gerektirir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!