Futbol gerçekten erkek oyunuymuş

Güncelleme Tarihi:

Futbol gerçekten erkek oyunuymuş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Bild gazetesine göre, iki ayrı cins aynı oyunu farklı şekillerde oynuyor.

Haberin Devamı

İŞTE KADINLARLA ERKEKLERİN AYRILDIĞI 10 NOKTA

Kadınlar maçlar sırasında küfretmiyor, sahada tükürmüyorlar. Ayrıca erkek meslektaşlarının tersine burunlarını mendille temizliyor ve birbirlerini öperek selamlıyorlar.  

1- Seyirci bulamıyorlar

Erkekler

Almanya’da Bundesliga’da maç başına seyirci ortalaması 42 bin 101. Erkek maçlarında bira satışı çok rağbet görürken, kavga ve tartışmalar da çok fazla.

Kadınlar

Kadınların Bundesligası’nı ortalama 836 seyirci izliyor. Bazı lig maçlarında 4 bin seyirci olabiliyor. En çok patlamış mısır satılıyor ve kavga yok.

2-  Milli takım rekoru

Erkekler

Alman futbolunda erkekler arasında en fazla milli forma giyme rekoru 150 maçla Lothar Mathaeus’da. Matthaeus 20 yıl içinde bu sayıya ulaştı.

Kadınlar

Milli forma rekortmeni 213 kezle Birgit Prinz’de. 33 yaşındaki Prinz, 16 yaşından beri bugüne dek tüm milli maçlarda forma giydi.

Haberin Devamı

3-  Kamp yerleri ayrı

Erkekler

Dünya Kupası öncesi 2006 yılında Alman Milli Takım Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann, başkent Berlin’i kamp merkezi olarak seçmişti.

Kadınlar

Alman Kadın Milli Takımı ise, FIFA’nın isteği doğrultusunda maçın oynacağı kentlere gitmek zorunda. Tüm takımlar aynı otelde kalıyor.

4-  Formaları farklı

Erkekler

Alman Erkek Milli Takımı’nın forma sponsoru Adidas, her Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası için yeni forma hazırlıyor.

Kadınlar

Adidas kadınlar için de yeni bir forma dizaynı yaptı. Formalarının arka yakasında Alman milli marşından, “Mutluluğun ışığında yeşer” yazıyor.

5-  Erkekler ulaşılmaz

Erkekler

Güvenlik elemanlarının koruduğu futbolcular antrenmanları da gizlilik içinde yapmaktalar. Milli futbolcular adeta ayrı bir dünyada gibi yaşamaktalar.

Kadınlar

Taraftarlarla daha iç içeler. Kanada maçı sonrası milli futbolcular statta kalıp 30 dakika boyunca imza dağıttılar, isteyenlerle fotoğraf çektirdiler.

6-  Kadınlar centilmen

Erkekler

Fair play çok nadir. Tükürmek, ayaklarına çift taban girmek, tekme atmak ve rakibi kızdırmak çok görülüyor. Hakeme itiraz hiç eksik olmuyor.

Kadınlar

Antrenörler birbirlerini yanaklardan öperek selamlıyorlar. Burunlar mendille temizlenmekte, tükürmek yok. Sert faul nadir, hakeme itiraz edilmiyor.

Haberin Devamı

7- Para kazanamıyorlar

Erkekler

Bundesliga’da bir futbolcu ortalama yılda 1 milyon Euro kazanıyor. En çok kazananlar 9’ar milyon Euro ile Philpp Lahm ve Bastian Schweinsteiger.

Kadınlar

Kadınlarda aylık kazanç ortalaması sadece 800 Euro. En çok kazanan kadın oyuncu ise, yılda 130 bin Euro ile Lira Bajramaj.

8-  Daha kırılganlar

Erkekler

Erkeklerin vücut yapısı daha güçlü. Güney Afrika’daki 2010 Dünya Kupası’nda maç başına 1,9 futbolcu sakatlık geçirmişti.

Kadınlar

Özellikle diz bağları kopması erkeklere göre 10 kat daha fazla oluyor. 2007 Dünya Kupası’ında maç başına sakatlık geçiren kadın futbolcu sayısı 2,3’tü.

9- Fazla tanınmıyorlar

Erkekler

Alman Milli Takımı’nda oynayan Fritz Walter, Franz Beckenbauer, Uwe Seeler ve Lothar Mathaeus gibi isimleri hemen hemen her Alman tanıyor.

Kadınlar

Haberin Devamı

Tanınma oranı çok daha düşük. İstatistiklere göre; Almanların yalnızca yüzde 52’si kadın milli takımında oynayan futbolcularını tanımakta.

10- Erkekler daha hızlı

Erkekler

Alman Milli Takımı’nda teknik direktör Joachim Löw, daha hızlı olduğunu öne sürdüğü 4-2-3-1 sistemiyle takımı sahaya sürüyor.

Kadınlar

Oyun kurma yavaş oluyor, zaman alıyor. Teknik Direktör Sylvia Neid, hızlı ve yerden paslarla takımı ileriye götürüyor. Takımı tek forvetle oynatıyor.

Kadın maçları daha gürültülü

BILD gazetesinde yer alan değerlendirmeye  göre, erkekler arasındaki futbol maçlarında taraftarların tezahüratlı slogan ve takım şarkısı söylemeleri kadınlarda yok. Diğer taraftan kadın maçlarında taraftarlar arasında çatışma da yok. Bunun yerine çok sayıda kadın ve çocuğun tribünlerde yaptığı çeşitli gürültüler var.

Haberin Devamı

6 takımı kadınlar çalıştırıyor

Erkeklerden eksikleri yok

ALMAN gazetesi Bild’e göre, kadın teknik direktörler birbirleri ile maçlardan önce öpüşerek çok içten bir selamlaşma şeklini tercih ediyorlar. Bununla birlikte Dünya Kupası’ndaki 16 ülkeden 6’sının teknik direktörü kadın. Özellikle Almanya’nın teknik patronu Silvia Neid, ülkesinede çok popüler. Neid (solda) topla erkek meslektaşlarını kıskandıracak hareketler yapabiliyor. 47 yaşındaki çalıştırıcı, 2005’ten beri Alman Milli Takımı’nın başında ve ülkesine bir Dünya Kupası ile bir de Avrupa Şampiyonluğu kazandırarak hatırı sayılır bir kariyere imza attı.

Yeşim’li Avustralya Sambacılar önünde

FIFA Dünya Kadınlar Kupası’nda Türk kökenli oyuncu Yeşim Servet Uzunlar’ın forma giydiği Avustralya Milli Takımı, bugün saat 19.15’te Brezilya ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!