TFF-Terim davasında ilginç diyaloglar...

Güncelleme Tarihi:

TFF-Terim davasında ilginç diyaloglar...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 10:20

Milli Takımlardaki görevine son verilen Fatih Terim'in sözleşmesi gereği talep ettiği 13 milyon TL için TFF’ye açtığı tazminat davasına Çağlayan'daki 17. İş Mahkemesi'nde başlandı. İlk duruşmaya taraflar katılmadı, avukatlar temsil etti.

Haberin Devamı

TFF-Terim davasında ilginç diyaloglar...
Galatasaray’ın yeni Teknik Direktörü Fatih Terim’in Milli Takım'daki görevine son verildiği gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) 3 milyon 500 bin euro alacağının tahsili için açtığı davanın bugünkü duruşmasında TFF avukatı, teknik adam değiştirilmesi nedeniyle Dünya Kupası elemelerine katılamadıklarını iddia etti.

Fatih Terim, 26 Temmuz’da haksız ve tek taraflı olarak iş akdinin feshedildiğini öne sürerek TFF hakkında 3 milyon 500 bin euroluk tazminat davası açtı. Tazminat ödenmeyince TFF hakkında icra takibi başlatıldı. TFF’nin itirazı üzerine icra takibi durduruldu. Bunun üzerine Fatih Terim 17. İş Mahkemesi’ne başvurarak “itirazın iptali” istemiyle dava açtı.

UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM KURULU ADİL YARGILAMA HAKKINA AYKIRI

Davanın ilk duruşmasına katılmayan Fatih Terim’i avukatı Rezzan Epözdemir, TFF’yi de avukatı Hüseyin Karaahmetoğlu temsil etti.

Avukat Rezzan Epözdemir, “Davalının, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun görevli olduğu beyanlarına katılmıyoruz. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun görevi kulüpler ve teknik adamlar arasındaki uyuşmazlıkları çözme yönündedir. Ayrıca davanın tarafı olan TFF’nin bünyesindeki bu kurulun uyuşmazlığı çözmesi eşitlik ve adil yargılama hakkına aykırıdır” dedi.

'SELAHATTİN AYDOĞDU'YA YÖNELİK...'

TFF avukatı Hüseyin Karaahmetoğlu ise bu davanın çözümü için görevli kurumun Uyuşmazlık Çözüm Kurumu olduğunu söyledi. Avukat Karaahmetoğlu, “Davacının dava dışı Selahattin Aydoğdu’ya yönelik gerçekleştirmiş olduğu fiil sonrası basın açıklaması yapmış ve bu açıklamasında, “Yine olsa yine yaparım” şeklinde beyanda bulunmuştur.

Haberin Devamı

'DÜNYA KUPASI ELEMELERİNE KATILAMADIK'

Müvekkilim TFF, davacının bu beyanı üzerine iş akdinin fesih edilmesine karar vermiştir. Haklı nedenle fesih süresi ilk olay ile başlamış ardından basın açıklamasıyla müvekkilimin önüne gelmiştir ve iş akdi 6 günlük hak düşürücü süre içerisinde azledilmiştir. İş akdinin fesihi sırasında milli takım dünya kupası eleme maçı oynayacaktı. Bu durumda müvekkilim haklı neden olmasa teknik adam değiştirme yoluna gitmeyecekti. Kaldı ki teknik adam değiştirilmesi nedeniyle dünya kupası elemelerine katılamadık. Tanıklarımızı dinletmek istiyoruz” dedi. Mahkeme taraf avukatlarının bildirdikleri ancak sunmadıkları eksik delillerin mahkemeye sunulması için duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

TERİM'İN AVUKATI...

Müvekkilinin iş sözleşmesinin 6. Maddesi uyarınca erken fesih hakkı kullanılarak feshedildiğini belirten avukat Epözdemir, “Bu husus yazılı fesih bildirimi ile müvekkile bildirilmiştir. İşveren fesih sebebiyle bağlıdır. Daha sonra fesih sebebinin değiştirilmesi mümkün değildir. Bu nedenle davalının, dava dışı Selahattin Aydoğdu ile yaşanan olaya ilişkin haklı nedenle fesih savunmasını kabul etmiyoruz.

Müvekkilimin kasten gelen tekliflerin reddetmesine ilişkin iddialar gerçek dışıdır. Hali hazırda Galatasaray Spor kulübüyle anlaşma imzalamıştır. Bu davadaki talebimiz bakiye ücretine ilişkin değildir. Bu nedenle müvekkilin elde ettiği veya elde etmekten kaçındığı iddia edilen gelirlerin mahsubu söz konusu olmayacaktır. Talebimiz cezai şart talebine ilişkindir. Bu talebimiz fahiş değildir. Buna ilişkin delillerimizi sunduk. Bu nedenle hakkaniyet indirimine gerek yoktur” dedi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!