Futbol fakiri

KÖTÜ oyun, kötü netice. Dün geceki maçın en kısa özeti bu. Fenerbahçe dün akşam beklenenden uzak, kötünün de kötüsü bir futbol oynadı.

Bu kadarını beklemiyordum, ama futbol bu oluyor. Yıldızlar, Alex, Anelka, Nobre oynayamadı. Nobre ki, 2 pozisyon kaçırdı. Bu iki fırsatı değerlendirse, Fenerbahçe kötü oyununa rağmen öne geçebilirdi. Bu şansları eline geldi mi F.Bahçe’nin geldi. Ama iyi oyundan değil, rakibin hatalarından. Bu pozisyonlarda Nobre birinde 1 metreden vuramadı, diğerinde kaleciyle karşı karşıya geldi, üzerinden aşıramadı. Bu iki pozisyonun özetleri ise F.Bahçe açısından şanssızlık ve beceriksizlik. Tabii o pozisyonlar değerlendirilse, F.Bahçe morallenir herşey daha başka da olabilirdi.

Orta saha olmayınca

Şimdi gelelim F.Bahçe neden kötü oynadıya? 5 defa yazdım, orta sahasız bir takım iyi futbol oynayamaz. F.Bahçe’nin orta sahası Aurelio varken zaten 1.5 kişiydi, dün akşam o da yoktu. O mevkiyi toplayan Aurelio’nun olmaması büyük şanssızlıktı. Topu orta sahada değerlendiremez, hücuma gönderemezsen sen ileriye kimi transfer edersen et, birşey yapamaz. Ha, Türkiye’de belki yapar da, bu da duran toplarda olur, karambolden gol atar. Şansı yaver giderse iş yapar. Ancak Avrupa takımları karşısında yok olur.

Orta sahası olmayan F.Bahçe, geride paslaşarak, sağ beke sol beke topu vererek zaman geçirirken rakiplerinin kapanmasını sağlıyor. Sonra topu ileri vurduğunda top rakipte kalıyor.

Fenerbahçe bir İspanyol takımıyla oynadı ve hem futbolcu hem de futbol anlayışı bakımından iki ülke ligi arasında büyük fark var. Bizden daha iyi sahaya yayılıyor, topu da bizden daha iyi kullanıyorlar. Bizimkinden iyi yıldız futbolcuları yok, ama iyi futbolu iyi oynuyorlar.

Eksik takım

Ben daha canlı ve dinamik bir Fenerbahçe bekliyordum. Ancak futbol anlayışı olarak da rakipten kötüydü Fenerbahçe. Çünkü futbol fakiri. Çünkü eksik bir takım. Orta sahası eksik takım, yarımdır.

Real Zaragoza aslında fazla Fenerbahçe kalesine gelmedi. Ancak geldiğinde etkili oldu ve onlar da karambolden bir gol buldu.

Şimdi bu yenilgi herşeyi bitirdi mi, hayır. F.Bahçe Real Zaragoza’yı İspanya’da yener mi, yener. Rakip yenilmeyecek bir takım değil. İspanya’da kazanabilir, farklı da yenilebilir F.Bahçe. Tabii orada nasıl oynayacağına, sahada vereceği güce bağlı. Aurelio’nun orada oynayacak olması yanında Fenerbahçe topu iyi oyuna sokarsa herşey olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları