Füreya’dan ilham alan çantalar

Güncelleme Tarihi:

Füreya’dan ilham alan çantalar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 13:49

Mehry Mu el çantaları, tasarımcı Güneş Mutlu’nun Kapalıçarşı’nın gizli sokaklarında bulduğu ikat kumaşlarına olan tutkusundan doğdu. Sıradan bir deri ‘tote’ çantayı bu kumaşlarla astarladıktan sonra, ufak bir el çantası koleksiyonu yaratmaya karar verdi. Doğu egzotizmini yansıtan el yapımı çantalar kısa sürede popüler oldu. Güneş Mutlu’nun son koleksiyonu, ilhamını seramik sanatçısı Füreya Koral’dan alıyor.

Haberin Devamı

Füreya’nın evlat edindiği yeğeni Sara Koral Aykar, geçen yaz Mutlu’yu arıyor ve retrospektif sergi için sanatçının anısına çanta yapmasını rica ediyor. Ardından da Ayşe Kulin imzalı ‘Füreya’ kitabını gönderiyor Mutlu’ya: “Kitabı aslında 20 yıl evvel okumuştum. Tekrar okumaya başladım. Mehry Mu’da önem verdiğim değer yargılarından biri, Doğu-Batı sentezidir. Füreya’nın beni 20 sene önce zaten bir şekilde şekillendirdiğini düşünüyorum. Sanatı ve sanatının ciddiyetinden Anka kuşu misali her seferinde küllerinden doğan, özgür ve cesur bir kadın oluşuna bende iz bırakan çok nokta var. Bu projeyle ona yaklaşmış olduğum için çok mutluyum.”

Kitap bittikten sonra Mutlu, koleksiyonda seramik kullanmaya karar verdi. Füreya Koral’ın birlikte çalıştığı Rıfat Usta, onun kullandığı orijinal renklerde seramik kuşlar üretti atölyesinde. Bu kuşlar çantaların üzerine işlendi. Hepsinde bir kılavuz kuş var ve diğer kuşlar onu takip ediyor.

Haberin Devamı

Koleksiyondaki çantalar, yılbaşı dönemi de göz önünde bulundurularak clutch ve cüzdan formunda hazırlandı. Çantaların içi Füreya turkuvazına yakın tonda bir kadifeyle kaplandı. Beymen Zorlu Center ve Mehry Mu Bebek mağazasında bulabilirsiniz.

Füreya’dan ilham alan çantalar

 

Saç bakım rutinim | Dolaşan saçları kolay açma yolu | Beliz Şen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!