‘Funika'yı oğullarımla yaşatacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Funikayı oğullarımla yaşatacağız’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2009 14:47

DENİZLİ'de geçen hafta fabrikasındaki odasında tabancayla intihar eden Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen'in eşi İlknur Sözkesen, iki oğlu ve holdingin üst düzey yöneticileriyle birlikte basının toplantısı yaparak, “Funika'yı çocuklarımla yaşatacağız” dedi.

Haberin Devamı

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde büyük oğlu 24 yaşındaki Kemal, küçük oğlu 22 yaşındaki Civan Sözkesen, Finansman Müdürü Nuri Kumartaşlıoğlu, Genel Müdür Bülent Adıgüzel, Funibo Yöneticisi Celal Erkaya ve Konfeksiyon Dokuma Müdürü Ali Talebi'yle birlikte basın toplantısı düzenleyen İlknur Sözkesen, acıları çok taze olduğu için soruları kabul etmeyip, sadece açıklamalarda bulundu.

UFO'CU İŞADAMI İNTİHAR ETTİ / WEB TV  

Sözkesen'in cenaze töreninden kareler

Konuşmasına eşini rahmet ve saygıyla anarak başlayan İlknur Sözkesen, “Biricik eşim, çocuklarımın babası, inanıyoruz ki bizleri hiçbir zaman terk etmemiştir. Bizler, bıraktığı bütün maddi ve manevi değerleri hayatımız boyunca sürdürmeye kararlıyız” dedi.

İDEALLERİ YAŞAYACAK

Eşi ve 30 yıllık hayat arkadaşı Nuri Sözkesen'in peşinde koştuğu ideallerin başında ‘Funika icat çıkarır’ sloganı ve onu doğrulayan eylemleri olduğunu belirten İlknur Sözkesen, “Kuruluşundan beri yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak şirketlerimizin yapılandırılması ve faaliyetlerimizin sürdürülmesi konusunda biricik varlığımız eşim Nuri Sözkesen ile birlikte çalıştım” dedi. Bunu yaparken, çocuklarının eğitimi ve onların iş hayatına en üst seviyede katılmaları için anne olarak görevlerini yerine getirdiğini anlatan İlknur Sözkesen, “Şimdi Funika'nın kurumsal varlığını, şimdiye kadar olduğu gibi güzide kadromuzla ve seçkin üst düzey yöneticilerimizle birlikte, İngiltere'de mastırını tamamlayıp dönen büyük oğlu Kemal ve Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencisi Civan'la sonsuza kadar sürdürmeye azimli ve kararlıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Funikayı oğullarımla yaşatacağız’

İLKELERİ YAŞATILACAK

İlknur Sözkesen, eşi Nuri Sözkesen'in etik değerlere bağlılığına vurgu yaparak, şöyle dedi:

“Sizlerin dikkatini çekmek istediğim çok önemli bir nokta şudur. Funika'nın önderi Nuri Sözkesen, yaşamı boyunca etik değerlere çok sıkı bağlılığıyla toplumumuzda tanınmış ve saygı görmüş bir kimliğin simgesiydi. Funika'nın bundan sonraki iş hayatında onun dürüst, güvenilir, saygın kimliğinin yarattığı ektik değerler benim, çocuklarım ve yönetim kadromuz tarafından aynı güven esaslarına dayalı olarak devam edecektir.”

Haberin Devamı

İşadamı Sözkesen'in intiharı

DENİZLİ'de gök cisimlerine ve uzay bilimlerine olan ilgisi nedeniyle ‘Ufocu işadamı’ olarak bilinen Funika Holding'in sahibi 53 yaşındaki Osman Nuri Sözkesen, 7 Ekim çarşamba günü, Gümüşler Mahallesi'ndeki fabrika odasında başına sıktığı kurşunla intihar etti.
Son üç yıldır ekonomik sorunlar yaşayan, otomotivdeki yatırımlarını kapatmak zorunda kalan, son ekonomik krizle durumu zorlaşan ve Funika Tekstil'deki üretimini altı ay önce durduran 3 çocuk babası Osman Nuri Sözkesen, sabah saatlerinde geldiği fabrikada korumasının silahını alıp kendisini odasına kilitledi, çalışanlar da kimseye haber vermedi. Yakın mesai arkadaşlarınca ikna edilemeyen işadamı saat 17.00 sıralarında başına dayadığı tabancanın tetiğini çekerek hayatına son verdi.
Osman Nuri Sözkesen ardında ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını belirten bir not ve 8 sayfalık borç-alacak listesi bıraktı. Sözkesen'in ölümü Denizli'de şok etkisi yarattı.
MUTLULUK ÜRETMEYE DEVAM EDECEK

Haberin Devamı

Funika'nın 1985 yılından bu yana Denizli'de tekstil sektöründe önemli yeniliklere ve başarılara imza atmış güzide bir kurum olduğunu, sadece tekstil üreten ve ihracat yapan bir kurum olmadığını belirten İlknur Sözkesen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rahmetli eşim Nuri Sözkesen'in yarattığı Funika markasının altında her şeyin insanlar için yapıldığı gerçeğinden yola çıkarak ‘Mutluluk üretiyoruz’ sloganını rehber edinmiştir. İşte bu ışığın gösterdiği doğrultuda Funika şimdiye kadar çok sayıda ar-ge çalışmasına bütçesinin önemli bir bölümünü ayırmayı tercih etmiş sayılı kurumlardan birisidir. Tekstil dışında enerji, gıda, sağlık gibi farklı sektörlerde insan hayatında çığır açabilecek teknolojik buluşların gerçekleştirilip uygulanmasına olanak sağlamıştır. Nuri Sözkesen'in önderliğindeki Funika kurumsal yapısını profesyonel yöneticileriyle birlikte tamamlayan Denizli'nin öncü kuruluşlarından biridir.”

Haberin Devamı

İlknur Sözkesen konuşmasının sonunda, eşinin vefatı nedeniyle cenazeye katılan herkese de teşekkür etti.

Basın toplantısı süresince acısını ve heyecanını gizlemeye çalışan İlknur Sözkesen ve çocuklarının güçlü bir duruş sergilemesi dikkati çekti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!