Funika çöktü, UFO’cu patronu intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Funika çöktü, UFO’cu patronu intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2009 00:00

Denizli’de gök cisimlerine ve uzay bilimlerine olan ilgisi nedeniyle ‘UFO’cu işadamı olarak bilinen Funika Holdin’in sahibi Osman Nuri Sözkesen, Funika Tekstil’deki odasında başına sıktığı kurşunla intihar etti.

Haberin Devamı

UFO'CU İŞADAMI İNTİHAR ETTİ / WEB TV     

3 çocuk babası 53 yaşındaki Sözkesen’in intihar haberi, Denizli’de şok etkisi yarattı. Üç yıldır ekonomik sorunlar yaşayan, otomotivdeki yatırımlarını kapatmak zorunda kalan, son ekonomik krizle durumu zorlaşan ve Funika Tekstil’deki üretimini 6 ay önce durduran Osman Nuri Sözkesen, dün fabrikada odasına çekilerek uzun süre kimseyle görüşmedi. Sözkesen’in odasından saat 17.00’de tek el tabanca sesi duyuldu. Odaya giren sekreteri Alsel Ordu, patronunu kanlar içinde buldu, hemen polis ve ambulans çağırdı. 112 Acil Servis ekibi Sözkesen’in yaşamını yitirdiğini belirledi.

Güvenlikçinin silahı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Gümüşler’deki fabrikada olay hakkında bilgi aldı. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri de intiharla ilgili inceleme başlattı. Fabrikada çalışan işçiler üzüntü içinde çalışmaları izledi. Osman Nuri Sözkesen’in sabah fabrikaya girerken kapıdaki güvenlik görevlisinin tabancasını aldığı belirtildi. Sözkesen’in sekreteri ve güvenlik görevlisi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Olayda ihmal varDenizli Valisi Yavuz Erkmen, Sözkesen’in intiharının çok üzücü olduğunu belirterek, olayda büyük ihmal olduğunu söyledi. Erkmen, “Sabah odaya girdiği, yalnız kaldığı ve 7-8 sat kimseyle konuşmadığı söyleniyor. Kendisini ikna etmeye çalışmışlar ama üzücü olay gerçekleşmiş. Zamanında haber verilseydi durum değişik olabilirdi” dedi.

UFO kongresine sponsor olmuştu

FUNİKA Holding Başkanı Nuri Sözkesen, 2000-2001’de İstanbul’da yapılan Uluslararası Unknown Flying Objects (UFO) kongrelerine de ana sponsor olmuştu. İstanbul’da UFO Müzesi’nin açılmasını da destekleyen Sözkesen bir UFOLOJI web sitesi olan siriusufo.org’un kurulmasını da sağlamıştı. Sözkesen, “UFO, uzay araçları bir gerçektir. Hubble teleskopu sadece galaksimizde 200 milyar civarında yıldız ve gezegen olduğunu ortaya çıkarmıştır. Galaksimiz gibi 2 milyar civarında da evrene dağılmış galaksiler olduğunu bilim adamları tespit etmişlerdir. Bu kadar çok sayıda galaksi, güneş sistemleri, yıldızlar ve gezegenlerin olduğu bu devasa evrende sadece dünyada hayat var demek en büyük bencillik olmaz mı” diyordu.

İflas ertelemeye gitti, medya şirketini sattı

TÜRKİYE’nin ilginç girişimcilerinden Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen’in intiharı borç yüzünden oldu. Sözkesen, kriz nedeniyle ödeyemediği borçları nedeniyle 4 şirketi için de iflas erteleme kararı aldırmıştı. Denizli’de Deha TV ve gazeteleri ile UFO Müzesi’nin de sahibi olan Sözkesen bu şirketlerini kısa süre önce satmıştı. Sözkesen, uzayda hayat olduğuna inanıyordu ve UFO çalışmalarına da destek veriyordu.

Ayrıca Japon yönetim sistemlerine göre aldığı eğitimler nedeniyle şirketlerinde ilginç buluşların da peşindeydi. 1985’te 5 kişilik kadroyla pazarlama şirketi kuran Nuri Sözkesen, işlerinin iyi döneminde 44 ülkeye havlu-bornoz ihracatı yapıyor, 40 milyon dolar ciroya ulaşıyordu. Bu bönemde 1000 kişilik istihdamı olan Sözkesen’in son dönemdeki istihdamı 300’ün altına inmişti.

Nuri Sözkesen, Funika ismini Japonya’da ihtisas yaptığı yıllarda çalıştığı 3 firmanın ilk hecelerinden türetmişti. Fujitsu’nun ‘FU’, Nihon Kokan’ın ‘NI’, Kanematsu’nun da ‘KA’ hecelerini alarak Funika’yı oluşturmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!