Fulden Uras, 'kelebek hastası' çocuklarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Fulden Uras, kelebek hastası çocuklarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 12:42

Fulden Uras, 'kelebek hastası' çocuklarla buluştu

Haberin Devamı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - HAYALLER Gerçek Olsa Derneği'nin kurucusu şarkıcı Fulden Uras, Antalya'da yaşayan 'kelebek hastası' çocuklarla buluştu.
Kundu turizm bölgesindeki Kelebek Park'ta düzenlenen etkinlikte, şarkıcı Fulden Uras ve kelebek hastası çocuklar oyun oynayarak keyifli anlar yaşadı. Çocukları tek tek öpen Fulden Uras, tıp dilinde 'Epidermolizis Bulloza' olan bu hastalığın tedavisinin olmadığını söyledi. Hastalık nedeniyle çocukların ciddi sorun yaşadığını belirten Uras,  şöyle dedi:
"Hastalık çocukları perişan ediyor. Çocukların derileri gelişmiyor. Sağlıklı bir insanda deri ve alt deri yapışık olur. Keratin olur. Ancak kelebek hastalarında keratin yok. Herhangi bir travmaya maruz kaldıklarında mesela teni bir yere sürtüldü, bir yere çarptı hemen su toplayıp yara olur. Şu an tedavisi olmayan bir hastalık. Yapılabilecek tek şey, hastaların vücuduna uygulanan bir takım kozmetik ürünleri tedarik edip onlara ulaştırmak."
Antalya'da yaşayan kelebek hastası çocuk ve aileleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Fulden Uras, "Derneğimize Türkiye genelinde üye 197 hasta var. Antalya'da 20'nin üzerinde üyemiz bulunuyor. Bu çocukların rahat etmesi için mücadele ediyoruz. Onların yanında olmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.
Etkinliğe katılan hasta çocuklara gösterdikleri güçlü duruş ve sabırlarıyla örnek oldukları için 'Yılın Kahramanı' madalyası takıldı. Törene tekerlekli sandalyeyle gelen ve her iki bacağı sargıda olan 13 yaşındaki Muhammed Eres de madalyasını Uras'ın elinden aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!