Fuardaki atölye çocuklar için üretecek

Güncelleme Tarihi:

Fuardaki atölye çocuklar için üretecek
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2017 17:36

Fuardaki atölye çocuklar için üretecek

Haberin Devamı

FUARİZMİR'de 8-12 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Mobilya, Ağaç İşleme ve Teknolojileri Fuarı'nda kurulacak atölyede 4 gün boyunca, İzmir'deki çocuk yuvası ve barınma evlerindeki çocuklar için üretim yapılacak. TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, atölyede üretilecek dolapların, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü'ne bağlı 7-18 yaş arasındaki çocukların yaşadığı yuva ve barınma evlerine ücretsiz olarak verileceğini söyledi. İzmir'in fuarlar kenti olduğuna dikkat çeken Ersözlü, daha etkili olunması için kente doğrudan uçuşların arttırılması gerektiğini savundu.

Hilton Oteli'nde düzenlenen İZWOOD 2017 İzmir Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı, İzmir Mobilya Yan Sanayii, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı ve PLASTPAK Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri Fuarı'nın tanıtım toplantısına TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile sektör temsilcileri katıldı. Fuarda Ağaç İşleme Teknolojisi ve Mobilya Yan Sanayisi'nin bir araya getirileceğini belirten TÜYAP Genel Müdürü Ersözlü, "TÜYAP ve Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) işbirliği ile düzenlenen İZWOOD 2017'de ham ürünün işlenmesinden son tüketiciye ulaşımına kadar tüm ağaç işleme mobilya yan sanayi sektörü bir araya gelecek. Toplam 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara Yunanistan, Kosova, Ürdün, Tunus, Fas, Cezayir, Makedonya, Rusya, Ukrayna, Romanya, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Mısır'dan ziyaretçiler gelecek, yurtiçinde de 60'ı aşkın şehirden 40 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN ÜRETİM

İzmir'de yaşayan devlet koruması altındaki çocuklar için bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçireceklerini dile getiren Ersözlü, "Fuarda kurulacak özel üretim hattında çeşitli ebat ve tasarımlarda elbise dolapları üretilecek. Bu dolapları, İzmir Aile ve Politikalar İl Müdürlüğü yuva ve barınma evlerinde yaşayan 7- 12 yaş çocuk ve 12- 18 yaş kız çocuklarının kullanımına sunacağız. Projeyi İl Müdürlüğü ile koordineli yürüteceğiz, yetkililerin talebi doğrultusunda üretim yapacağız. Şimdiden kaç adet dolap üretilebileceği konusunda bir şey söyleyemem ama sabahtan akşama kadar üretim devam edecek. Gelen talebe göre 2 ve tek kapaklı dolaplar üretilecek" diye konuştu.

"AKTARMALI ULAÅžIM Ä°LGÄ°YÄ° AZALTABÄ°LÄ°YOR"

Ä°zmir'in Fuarcılık anlamında son derece geliÅŸtiÄŸini söyleyen Ersözlü, "Türkiye'ye örnek gösterilen Gaziemir'deki FuarÄ°zmir oldukça büyük ve modern bir yapı. Fakat Ä°zmir'e doÄŸrudan uçuÅŸların olmaması en büyük sıkıntı. Ä°stanbul'daki fuarlara Türkiye'nin dört bir yanından tek bir uçakla gelinebiliyorken, Ä°zmir'e aktarmalı ulaşılması ilgiyi azaltabiliyor. Her uçuÅŸ fazladan maliyet demek. EÄŸer yurtiçi ve yurtdışı doÄŸrudan uçuÅŸ noktaları artarsa Ä°zmir fuarcılığı da daha yükseklere çıkar" dedi.Â

ÜÇ NOKTADAN ÜCRETSİZ SERVİS

Fuar, 8-11 Nisan tarihleri arasında saat 10.00 ile 19.00 arası; 12 Nisan tarihinde ise 10.00 ile 18.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Fuar alanına toplu ulaşımın yanı sıra, TÜYAP tarafından organize edilecek özel servis araçlarıyla da ulaşılabilecek. Servisler; Alsancak Gar, Konak Pier ve Fuarİzmir arasında gidiş dönüş olarak çalışacak.

Ä°ZMÄ°R, (DHA)

FOTOÄžRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!