Fuar'da 'Romeo ve Juliette' gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Fuarda Romeo ve Juliette gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 13:11

Fuar'da 'Romeo ve Juliette' gösterisi

Haberin Devamı

DÜNYANIN en tanınmış aşk hikayesi 'Romeo ve Juliette', 87. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Atatürk Açıkhava Tiyatrosu seyirciyle buluştu. Dünyaca ünlü bale topluluğu Moskova Devlet Bale Topluluğu tarafından sahnelenen bale gösterisi, seyircileri adeta büyüledi.

Bu yıl 87'inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliklerin ilk uluslararası konuğu, Moskova Devlet Bale Topluluğu oldu. Dünya çapında tescillenmiş 34 sanatçılı topluluk, 'Romeo ve Juliette' isimli gösterilerini fuar sahnesinde sergiledi. Turneye gittiği 30'a yakın ülke ve yüzlerce şehirde büyük beğeni kazanan topluluğun 'Romeo ve Juliette' isimli oyunlarında Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Gürcistanlı dansçıler yer aldı. İki perdeden oluşan ve 130 dakika süren oyun, büyük alkış topladı.

Koreograflığını Leonid Lavrovsky'nin üstlendiği oyunun başrollerini Ruslan Skvortsov, Lyudmila Titova, Aleksey Konkin ve Aleksande Pokotilov paylaştı. Oyunun bestesi ise birçok değişik müzik türünü ustalıkla icra eden ve 20. yüzyılın en önemli yorumcularından biri olarak kabul gören ünlü piyanist ve besteci Sergei Sergeyevich Prokofiev'e ait.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!