Fuarda lezzetler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Fuarda lezzetler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 10:32

Fuarda lezzetler yarıştı

Haberin Devamı

AYDIN'da düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında 15 ülkeden 300'ün üzerinde aşçının katılımıyla farklı lezzetler görücüye çıktı.
Kuşadası Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Kuşadası Kaymakamlığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ile Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) işbirliğinde GL Platform tarafından Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda Ege Şefler Şampiyonası yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Ege Şefler Şampiyonası'na Türkiye dahil 15 ülkeden lezzet ustaları başvurdu. İki gün süren yarışmanın finalinde aşçılara kapalı kutular içinde verilen malzemelerle yemekler yapılması istendi. Hünerlerini sergileyen aşçılar günün sonunda jürinin değerlendirmesiyle madalyalarına kavuştu. Ege Şefler Şampiyonası şampiyonu Romanya'dan katılan Adrian Sipoteanu oldu. İkinciliği ise Hırvatistan'dan katılan Jadran Grancic ile Romanya'dan katılan Lucian Smith paylaştı. Geçen yıl 3 kişilik ekiple birinci olan Nejdet Efetürk ise bu yıl üçüncülüğe layık görüldü. Yarışmanın şampiyonuna kupasını TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz verdi. Çeşitli kategorilerde dereceye girenler de madalyalarını sektör temsilcilerinin elinden aldı.
Fuarın son iki gününde ise Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Thomas A. Gugler'in jüri başkanlığında, 3. Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası (Universiade 2017) düzenlenecek.

KUŞADASI (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!