Fuarda, ‘külot pantolon’a ilgi

Güncelleme Tarihi:

Fuarda, ‘külot pantolon’a ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2006 12:38

Cumhuriyet'in 83’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı’na Karadeniz Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAYDER) tarafından kurulan ‘Cumhuriyet, Kültür ve Sanat Fuarı’nı 4 günde yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. Fuarda kilot pantolonun dikildiği stand da büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

20 standın bulunduğu fuarda, geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutmuş bakır işlemeciliği, semavercilik, çinicilik gibi meslekler tanıtılırken, Muharip Gaziler Derneği’nin açtığı standda ise Atatürk resimleri sergileniyor.

4 GÜNDE 17 PANTOLON SATILDI

3 Kasım'a kadar açık kalacak olan fuarda, Atatürk’ün de bazı fotoğraflarında giydiği görülen ‘İngiliz Külodu’ olarak bilinen pantolonun dikildiği stand da büyük ilgi görüyor. Terzi Samet Usta tarafından açılan stantda isteyene 2 saat içerisinde dikilip 50 YTL karşılığında satılan pantolondan 4 günde 17 adet satıldı. Samet Usta, “Ben de bu kadar satış yapacağımı beklemiyordum” dedi

Belden dize kadar körük gibi geniş, diz altı dar ve düğmeli olan ‘İngiliz külotu’ denilen pantolunun artık üretilmediğini söyleyen KEYDER Başkanı Yavuz Düz, “Böylesine anlamlı bir günde bu pantolon modelini insanlarımıza tekrar hatırlakmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

63 yaşındaki Mehmet Yalınal, eskiden bu model pantolonları çok giydiklerini belirterek, “Şimdilerde bunların modası geçti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!