Fuarda düğüm çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

Fuarda düğüm çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 11:23

Akyurt’taki Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin tamamlanması için taraflar arasında uzlaşı sağlandı. Yeni projenin 14 Ağustos’ta hazırlanacağını, 8 Eylül’de ise ihaleye çıkılacağını ifade eden Başken Melih Gökçek, “Fuar alanının nihayete ulaşmasından dolayı çok mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da, 2015’te görkemli bir törenle temeli atıldıktan sonra atıl halde kalan Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin hissedarları, Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz ve Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ın katıldığı toplantıya, hissedarlardan sadece Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, mazeret bildirerek katılamadı.
“Fuar alanının yapımı için uzun süredir uğraş verdik. Fuar alanının nihayete ulaşmasından dolayı çok mutluyuz” diyen Başkan Melih Gökçek, 14 Ağustos’ta yeni projenin hazırlanarak 8 Eylül’de ihaleye çıkılacağını söyledi. Gökçek, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

ORTAKLAR BİR ARAYA GELDİ

“Ankara’nın büyük ihtiyacı olan fuar alanının yapımı için anlaşmaya vardık. Mevcut projede tadilat yapılmasına, yapım fiyatının düşürülmesine, 14 Ağustos’a kadar yeni projenin hazırlanmasına ve 8 Eylül’de yapım ihalesine çıkılmasına karar verdik. Gerçekleşen görüşmede, fuar alanının mevcut projesinde tadilat yapılarak, fiyatının düşürülmesine karar verildi. Ortaklarla bir araya geldik ve nihayet anlaşmayı sağladık.

HAFRİYAT İŞİ BÜYÜKŞEHİR’DE

Aldığımız karar çerçevesinde yeni projenin çizilmesi, 14 Ağustos’a kadar sürecek. Projenin tamamlandığı 14 Ağustos’ta ihale kararı verilecek. 8 Eylül’de de ihaleye çıkacağız. Mevcut projede yapılacak tadilatla, 50 bin metrekare olan kapalı alan 40 bin metrekareye düşürülecek. Fuar alanı hafriyatı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Ayrıca bu karara ulaşılmasında büyük katkı sağlayan eski TBMM başkanımız, eski bakanımız, aynı zamanda Ankara Milletvekilimiz Cemil Çiçek’e de çok teşekkür edi


ESENBOĞA METROSU İÇİN BAKAN ARSLAN'LA GÖRÜŞME 

BAŞKAN Melih Gökçek, şirketin hissedarları olan TOBB, ASO, ATB, ANKESOB başkanları ve Akyurt Belediye Başkanı ile birlikte fuar alanıyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret edeceklerini de kaydederek, “Sayın Bakanımızdan, hissedarlar başkanları olarak, Esenboğa Havaalanı’na yapılacak metronun güzergâhının fuar alanından geçmesi için talepte bulanacağız. İnşallah buradan da müspet bir karar alınırsa, fuar alanıyla ilgili ikinci müjdeli haberi de vermiş olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı


ORTAKLARIN HİSSE ORANLARI

Başkent’e fuar alanı ve kongre merkezi inşa etmek üzere kurulan ‘Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi A.Ş’nin hissedarlık yapısı da şöyle:
* Ankara Büyükşehir Belediyesi (yüzde 24)
* Türkiye Odalar Borsalar Birliği(TOBB) (yüzde 24)
* Ankara Ticaret Odası(ATO) (yüzde 20)
* Ankara Sanayi Odası(ASO) (yüzde 20)
* Ankara Ticaret Borsası(ATB) (yüzde 5)
* Akyurt Belediyesi (yüzde 5)
* Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği(ANKESOB) (yüzde 2.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!