Fuarcılık sektörü 2016 yılında umutlu

Güncelleme Tarihi:

Fuarcılık sektörü 2016 yılında umutlu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 11:17

- TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Ersözlü:- "2016 fuarları başladı. 2015 yılıyla kıyasladığımızda fuarlar daha dinamik, daha etkili geçiyor. İlk fuarlar bize çok moral verdi, motivasyonumuzu artırdı. Bizim işlerimiz nasıl başlarsa öyle gider"

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "2016 fuarları başladı. 2015 yılıyla kıyasladığımızda fuarlar daha dinamik, daha etkili geçiyor. İlk fuarlar bize çok moral verdi, motivasyonumuzu artırdı. Bizim işlerimiz nasıl başlarsa öyle gider" dedi.

Ersözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜYAP Fuarcılık Grubu olarak bu yıl Türkiye'de 90, yurt dışında ise 12 civarında fuar hazırlığında olduklarını söyledi.

Geçen yıl 68 fuarda 102 ülkeden 12 bin 738 katılımcı kuruluşa, 157 ülkeden 3 milyon 877 bin 879 ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Ersözlü, bu yıl düzenleyecekleri fuarlarda ise 4,5 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye genelinde 6 ilde fuar alanı işlettiklerini, bunun yanı sıra bu yıl farklı olarak Gaziantep, İzmir ve Kocaeli'de fuar hazırlığı yaptıklarını bildiren Ersözlü, ülke ekonomisine, sanayisine, ihracatına ve değerlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

TÜYAP olarak fuarcılık sektöründe önemli bir yere sahip olduklarını vurgulayan Ersözlü, "Fuarlar için 700'ün üzerinde arkadaşımız uğraşıyor. Türk fuarcılık sektörüne, fuar alanlarına baktığımız zaman hemen hemen yarısını TÜYAP kontrol ediyor. Fuarcılık sektöründe ayrı bir yerimiz var" ifadelerini kullandı

- "Gönüllü turizm elçisiyiz"

Ersözlü, yılda ortalama 4 milyonun üzerinde ziyaretçiyi fuarlarda ağırladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"2016 fuarları başladı. 2015 yılıyla kıyasladığımızda fuarlar daha dinamik, daha etkili geçiyor. İlk fuarlar bize çok moral verdi, motivasyonumuzu artırdı. Bizim işlerimiz nasıl başlarsa öyle gider. Şu anda ülkedeki terör olayları birçok sektörü etkiliyor. Fuarcılık sektörü de bundan nasibini alıyor çünkü bir nebze de olsa baktığınızda gönüllü turizm elçisiyiz. Her şekilde yurt içinden yurt dışından farklı destinasyonlardan ziyaretçileri, iş adamlarını katılımcılarla buluşturuyoruz. Bu, çok önemli. Biz bu konuda Ankara nezdinde de gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Ülkemizde güven ve istikrar sürüyor. Sektör olarak bu yıl daha çok ziyaretçiyi fuarlarımızda ağırlamayı hedefliyoruz."

Haberin Devamı

TÜYAP Fuarcılık Grubu, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında bin 629 fuar düzenledi, 114 ülkeden 275 bin 913 katılımcı kuruluşa, 179 ülkeden 46 milyon 399 bin 122 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!